Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i tako počeli pripreme za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. protiv Švedske i Crne Gore.

Ovo okupljanje će zbog povrede propustiti desni bočni igrač Wolfsbergera Amar Dedić. Selektor Slobodan Starčević očekuje intenzivne utakmice.

“Svjesni smo da nas očekuju dvije veoma intenzivne utakmice, koje će od nas tražiti stopostotni angažman. Nažalost, neće nam se pridružiti Amar Dedić. Ja se nadam da će se sa tim zaključiti lista igrača na koje ne možemo računati. Nadam se da ćemo, sa dobrom energijom na treninzima, prvo odigrati dobro, a zatim i osvojiti bodove”, rekao je Starčević dodavši:

“Šveđani su bili iznenađeni našom dobrom igrom u Zenici (1:1). Zato su se sad opredijelili da igraju na terenu s vještačkom travom, gdje će pokušati sa brzom igrom da nas ugroze. Nadam se da ćemo mi odlično odgovoriti takvom scenariju, kako smo odgovorili u prethodnoj utakmici sa njima. Nadam se da imamo dovoljno energije i kvalitete da se takvoj Švedskoj možemo suprotstaviti”.

Za ova dva susreta selektor je pozvao sljedeće fudbalere:

Nikola Ćetković (Borac), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Luka Kačavenda (Velež), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jovan Pavlović (Rudar Prijedor), Saša Marjanović (Gorica, Hrvatska), David Čolić (Leotar), Amar Dedić (Wolfsberger, Austrija), Nenad Nikić (Radnik), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac), Andrej Đokanović (Sarajevo), Zvonimir Petrović (Korona Kielce, Poljska), Blaž Bošković (GOŠK), Ivan Bašić (Zrinjski), Amar Memić (NK Bravo, Slovenija), Amar Tahrić (Radnik), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Andrija Drljo (MTK Budapest, Mađarska), Jasmin Osmić (Sloboda), Belmin Mešinović (Tuzla City), Anes Mašić (Zrinjski), Faris Zubanović (Velež), Daniel Lukić (Široki Brijeg).

Meč sa Švedskom igra se u petak u Borasu od 18 sati, dok je susret sa Crnom Gorom na Grbavici 16. novembra u 16 sati.

(Reprezentacija.ba)