Slučaj “cener” sa premijerligaške utakmice između Posušja i Tuzla Cityja postao je pravi hit, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.

O čemu se radi? Trener gostiju Husref Musemić je za vrijeme utakmice jednom navijaču Posušja dao 10 KM, nakon čega je ovaj zapjevao: ‘Tuzla City, Tuzla City…”, međutim otkriveno je kako od njega zapravo nije tražio da promijeni navijačku orijentaciju.

Komčinu scenu sa Mokrog Doca objasnio je Musemić u razgovoru za Reprezentacija.ba portal.

– Vidim da svi pišu o tome. Ma, to je došlo skroz spontano. Kod penala za Posušje jedan navijač, za kojeg sam kasnije saznao da je iz Širokog Brijega, mi je kod penala rekao da se ne sikiram i da će ga naš golman odbraniti. ‘Ako odbrani, dođeš mi 20 maraka’, rekao mi je, kroz smijeh priča Husref i dodaje:

– E, s obirom da je tako i bilo, dao sam mu odmah 10 jer nisam imao sitnih, a onda nakon utakmice još ‘cenera’. Je li me čekao? Nije, nije, nego sam ga vidio u restoranu kada sam išao na konferenciju za štampu. Pozdravili smo se i tako. Izgledalo je baš simpatično.

Iskoristio je priliku i da pohvali publiku u Posušju.

– Publika je stvarno bila korektna, nije bilo neprimjerenih povika, baš je ambijent bio dobar. I vrijeme je bilo lijepo. Inače sa publikom nemam baš često konverzaciju, ali opet čuje se sve. Ne igramo mi u ambijentu pred 30-40 hiljada gledalaca pa da je bučno…”

Nezadovoljan je bio Musemić suđenjem u Posušju gdje su protiv njegovog tima dosuđena dva jedanaesterca i crveni karton. Nakon utakmice, aludirajući na suđenje, izjavio je: “Idu godine, malo se slabije vidi, gubi se pamćenje…”

– Ni sada ne bih komentarisao suđenje, a što se tiče utakmice, bolje je izvući remi ako već ne možeš pobijediti. Teško je u fudbalu nešto ranije predvidjeti i planirati gdje ćeš osvojiti koliko bodova i praviti nekakvu računicu. Vidite i u Evropi kakvih rezultata ima. Idemo iz utakmice u utakmicu. U ovom trenutku smo zadovoljni s drugim mjesto, a da li smo mogli imati koji bod više na kontu, to je sad druga priča.

Upitali smo Musemića i za Sarajevo i promjene na predsjedničkoj funkciji.

– Sve što pratim, pratim iz medija. Ponekad kada imam vremena i kada nisam na putu pogledam utakmicu koju. Ismir Mirvić? Imao sam priliku da ga upoznam na proslavi rođendana Sarajeva, došao je za stol za kojim je sjedila ta moja generacija i tako smo se upoznali. Ništa više. Čovjeku želim sreću. Trebat će rada, vremena i strpljenja da neke stvari dovede u red onako kako želi i zamišlja, istakao je Musemić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Premijer liga BiH (@pl.bih)

(Reprezentacija.ba)