Ivajlo Petev, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas se obratio medijima, a govorio je o Fincima, vremenskim prilikama i povredi Edina Džeke.

“Naša budućnost je u našim rukama i koncentrisani smo na Finsku. Moramo se dobro pripremiti i uzeti tri boda. Nadam se da će biti dobre vremenske prilike, ali bez obzira na to, mi moramo odraditi što treba. Neće biti laka utakmica, ali imamo snage i kvaliteta da odradimo dobar posao”, kazao je selektor dodavši:

“Puno će nam značiti pune tribine, a vi znate još bolje od mene, jer ja to nisam doživio. Protiv Kazahstana smo imali veliku podršku, a sada sam sretan što će tribine biti pune protiv Finske.”

“Znamo jače strane Finaca, neće biti lagana utakmica, ali mi smo svjesni toga. Imamo mi snage i kvaliteta da odradimo dobar posao. Moramo se pripremiti, obje ekipe su opasne i bili su na EP i to respektujemo. No, sve ovisi o nama, uvijek sam brinuo o tome kako mi izgledamo, a ne drugi”, kazao je Petev, a potom govorio o Edinu Džeki.

“Nadam se da će Džeko biti spreman. Sada čekamo vijesti i nema nikakvih novih informacija. Edin će danas napraviti pregled i neke konkretne informacije ćemo znati za par sati.”

Zmajevi su se danas počeli okupljati na Ilidži, a prvi trening obavit će danas od 17:30 sati na Grbavici.

Utakmica BiH – Finska igra se u subotu s početkom od 15 sati uz maksimalno dozvoljeni kapacitet Bilinog polja.

(Reprezentacija.ba)