Rukometna selekcija Mađarske danas je u prijateljskom meču savladala podmlađenu reprezentaciju BiH sa 26:23.

Selektor Ivica Obrvan je u ovoj utakmici pružio priliku rezervnim golmanima, pa su tako Nebojša Bojić i Harun Hodžić branili umjesto Benjamin Burića i Admira Ahmetaševića.

Priliku za igru dobili su svi rukometašim osim Damira Kadrića, koji se povrijedio sinoć u prvom susretu ove dvije selekcije te Klisa.

Najefikasniji u našem timu bio je Hamidović sa šest golova, dok su Vukšić i Malinović dodali po četiri.

Selektor Ivica Obrvan je nakon utakmice prokomentarisao igru našeg nacionalnog tima.

“Odigrali smo veoma korektno. Dali smo šansu svim igračima za igru. Danas Burić i Ahmetašević nisu bili na golu, a imali smo Bojića i Hodžića. Igrači u polju su igrali svi osim Klisa, koji je osjetio neku povredu na jučerašnjoj utakmici i Damira Kadrića. Mogu biti zadovoljan pristupom i angažmanom, bez obzira što je od sinoćnje utakmice prošlo vrlo malo vremena. Sve vrijeme smo bili tu negdje oko rezultata da smanjimo rezultatom, a posebno sam zadovoljan sa drugim poluvremenom koje je bilo za nijansu bolje nego prvo”, rekao je selektor i dodao:

“Mislim da smo jako dobro iskorstili ove dvije utakmice i proteklih četiri pet dana treniniga, da neke stvari napravimo i vidimo kako stojimo, ko nam na kojim pozicijama u budućnosti i na Europskom prvenstvu može pomoći. Ja sam kao selektor sa tim zadovoljan te sam dobio neke odgovore na neka pitanja o pojedinim igračima i šta oni mogu.”

Podsjetimo, Mađarska je sinoć u prvom prijateljskom meču slavila sa 26:24.

(Reprezentacija.ba)