Danas se u Italiji igra šest utakmica 12. kola Serije A, a fokus je na velikom derbiju u kojem se sastaju Milan i Inter.

Meč Milan – Inter počinje u 20,45 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport, a Rade Krunić i Edin Džeko su najavljeni od prve minute.

Krunić u posljednje vrijeme igra standardno u Milanu i trener Pioli ima ogromno povjerenje u našeg veznjaka. S druge strane, Džeko je nezamjenjiv u startnih 11 Intera, zabio je već osam golova i definitivno će biti najveća prijetnja po gol Milana u večerašnjem susretu.

Također, za Milan će najvjerovatnije od prve minute igrati i Zlatan Ibrahimović, pa je spektakl na stadionu “San Siro” zagarantovan.

Momčad Milana ove sezone igra fenomenalno u ligi i nakon 11 odigranih kola ima 10 pobjeda i samo jedan remi. Inter je nešto slabije počeo sezonu i ima sedam trijumfa, tri remija i jedan poraz.

Kladionice u večerašnjem derbiju očekuju trijumf Intera. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.15 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Trener Milana Stefano Pioli najavio je veliki derbi na zvaničnoj press konferenciji.

“Pripremamo se kao za svaki susret i idemo na tri boda. Znamo da je Inter dobra momčad, ali to ne utiče na naše ciljeve. Inter je aktuelni šampion i vjerovatno će izboriti narednu fazu u Ligi Šampiona. Kompaktan su tim te su tehnički i fizički na visokom nivou. Mi smo uz Napoli napravili sjajan start sezone, ali tabela ništa ne znači u ovakvim susretima. Oni imaju određene slabosti i mi ćemo to pokušati iskoristiti.”

Njegov kolega na drugoj strani Simone Inzaghi ističe da će njegov tim pokušati doći do važna tri boda.

“Pokušat ćemo da osvojimo tri boda i da ovaj niz od sedam susreta završimo pozitivno. Počelo je sve porazom od Lazija u Rimu, ali onda smo četiri meča slavili i dva puta remizirali. U posljednjih nekoliko susreta smo igrali dobar fudbal, stvarali mnogo šansi i popravili smo igru u defanzivi. Ti rezultati su nam dali samopouzdanje, ali protiv Milana moramo pobijediti. To bi nam bilo od velikog značaja.”

U posljednje vrijeme međusobni mečevi Intera i Milana bili su zaista sjajni i viđeno je mnogo golova. Na posljednjih šest utakmica postignuta su čak 22 gola. Inter je u tih šest susreta slavio pet puta, dok je Milan pobijedio samo jednom.

Milan u večerašnji derbi ulazi bez Maignana, Castilleja, Hernandeza i Messiasa, dok će Interu nedostajati Eriksen.

Duel Milan – Inter sudit će Daniele Doveri.

Spomenimo i da od 15,00 sati Udinese našeg Mate Jajala dočekuje Sassuolo, dok će od 18,00 sati Milan Đurić sa Salernitanom gostovati Laziju.

Raspored i satnica utakmica 12. kola talijanske Serije A:

Venezia – Roma (12,30 sati)

Sampdoria – Bologna (15,00 sati)

Udinese – Sassuolo (15,00 sati)

Lazio – Salernitana (18,00 sati)

Napoli – Verona (18,00 sati)

Milan – Inter (20,45 sati)

Odigrane utakmice:

Empoli – Genoa 2:2

Spezia – Torino 1:0

Juventus – Fiorentina 1:0

Cagliari – Atalanta 1:2

(Reprezentacija.ba)