U Bihaću je u četvrtak održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena manifestacija Izbor sportaša godine Bosne i Hercegovine koja će se 26. januara iduće godine održati u ovom gradu, javlja Federalna.

Odlukom Predsjedništva Sportskog saveza Bosne i Hercegovine, domaćin i organizator 77. po redu Izbor sportiste godine Bosne i Hercegovine je Unsko-sanski kanton, odnosno Grad Bihać.

„Imaćemo priliku da to sad uradimo ovdje u Bihaću i izuzetno mi je drago da ova tradicija i u nekim narednim godinama nastavi se širom Bosne i Hercegovine“, kazao je Vlatko Glavaš, predsjednik OO „Izbor sportiste godine BiH.

„Mi ćemo učiniti stvarno sve što bude u našoj moći, pa i ono što ne budemo mogli mi ćemo naći rješenje da riješimo i taj problem i pokazati i dokazati da su Krajišnici uvijek bili dobri domaćini“, rekao je Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK.

„Svako ima pravo da kandiduje svog predstavnika, bilo kojeg sporta koji je polučio rezultat u 2021. godini. Ne samo u ovoj godini, nego i za svoje životno djelo“, pojasnio je Muhamed Bikić, član predsjedništva Sportskog saveza BiH.

Izbor će se vršiti u deset glavnih kategorija, a pokrovitelj manifestacije je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti domaćin ovakvog sportskog čina i velika je čast poručiti cijeloj Bosni i Hercegovini da institucije ove zemlje stoje iza ovakve sportske manifestacije“, smatra Mustafa Ružnić, premijer USK.

Prijave i kandidature su moguće do sredine januara iduće godine. U cilju promocije manifestacije, planirano je održavanje nekoliko konferencija ovog tipa, na kojima će biti predstavljeno više detalja o Izboru sportiste godine Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

(Reprezentacija.ba)