Milan i Inter u nedjelju od 20,45 sati igraju veliki derbi u Seriji A, a nekadašnji igrač Intera Esteban Cambiasso govorio je o našem Edinu Džeki uoči ove utakmice.

Džeko će predvoditi napad Intera u derbiju, a Cambiasso je imao samo riječi hvale za kapitena BiH:

“Uvijek sam bio slab na Džeku. Volim fudbalere koji razmišljaju, čak i kada nisu previše ukljčeni u igru. Edin je uvijek bitan za tim zbog toga što radi na terenu i zbog onoga što nudi ekipi. On zaslužuju da ga ljudi mnogo više vole. Često je nenametljiv, a takav je bio i u Romi”, rekao je bivši argentinski reprezentativac za talijanske medije i dodao:

“Inter je u dvije utakmice protiv Sheriffa u Ligi Šampiona osvojio šest bodova i sada odlučuje sam o svojoj sudbini. Nedostaju još tri boda protiv Shakhtara da završe posao. Moje mišljenje je da Inzaghi može mirno spavati. Ekipa bi trebala proći dalje. Što se tiče derbija sa Milanom, vjerujem da su svi motivisani. To pokazuje i gol Sancheza, koji je ušao u igru i pogodio protiv Sherifa. To je veoma važno.”

Cambiasso je u redovima Intera igrao od 2004. do 2014. godine i bio je član generacije koja je 2010. godine osvojila Ligu Šampiona, Seriju A i Kup Italije.

Inače, talijanski mediji najavljuju da će za Milan od prve minute igrati i Rade Krunić, pa je izvjesno da ćemo u nedjelju u Milanu na suprotnim stranama gledati Džeku i Krunića.

(Reprezentacija.ba)