Završen turnir prijateljstva sportskih novinara Jugoistočne Evrope Srbija pobjednik, Ivanović najbolji strijelac, Bunjevčević igrač, a Bise golman

{gallery}turnirnov{/gallery}

Nogometna reprezentacija Srbije pobjednik je tradicionalnog turnira sportskih novinara Jugoistočne Evrope koji je održan proteklog vikenda u Sarajevu, odnosno u dvorani KSC na Ilidži. Srbija je ostvarila sve tri pobjede, dok je drugo mjesto pripalo novinarskoj reprezentaciji BiH, koja je imala jednu pobjedu, remi i poraz. 

U borbi za treće mjesto novinari Makedonije bili su uspješniji od kolega iz Crne Gore. Crnogorcima je pripala nagrada za fair play, dok je specijalno priznanje otišlo u ruke prve dame bh. nogometa, aktuelnoj direktorici Olimpica Biseri Gracić. 

Turnir na Ilidži su otvorili Elvedin Begić, predsjednik NSBiH i selektor Safet Sušić, dok je Ivica Osim bio specijalni gost na večeri i dodjeli priznanja. Prisustvo Osima posebno je obradovalo kolege novinare iz Srbije, Makedonije, Crn Gore….

Prije sportskog dijela, održan je okrugli stol na temu "Sportski novinari i sportski radnici u borbi protiv huliganizma u sportu".

Uvodno izlaganje imali se Mirsad Kebo, potpredsjednik Vlade Federacije BiH, a govorili su još:Jasmin Baković, generalni sekretar NSBiH, Predrag Pašić, legendarno krilo Sarajeva, te Irfan Kreho, doajen sportskog novinarstva u BiH, te domaćin i moderator Almir Šećkanović.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mirko Bunjevčević iz Srbije. Najbolji strijelac je Ivan Ivanović, napadač selekcija Crne Gore, a priznanje za najuspješnijeg golmana pripalo je Nerminu Bisi, "portiru" selekcije BiH.

I njegov kolega iz makedonske reprezentacije Toni Noevski dobio je priznanje sa najviše odbrana u jednoj utakmici.

Almir Murtezić, koji je pojačao bh. novinare, dobio je priznanje za najatraktivnije poteze tokom turnira.

" Već desetak i više godina organizujemo turnire u državama regiona, ali je sarajevski turnir najbolje organiziran. Nosimo najljepše utiske iz BiH", jednoglasna je ocjena svih sudionika, te Blagoja Istatova i Koče Dimitrovskog, nekadašnjih vedeta beogradskog Partizana i skopskog Vardara, koji su činili dio tima makedonske novinarske reprezentacije.

Organizaciju, besprijekorno organiziranog turnira podržali su i pomogli; N/FSBiH, UniCredit Banka, Mega Markt, Senigor, Vlašić Gradnja, CM, Eronet, Mirsad Kebo, Mitex, Granoff….

>>> FOTO NOGOMETNO DRUŽENJE NOVINARA IZ BIH, SRBIJE, CRNE GORE I MAKEDONIJE ZAPOČELO MINUTOM ŠUTNJE ZA POGINULE NAVIJAČE!

(Reprezentacija.ba)