Na Evropskom prvenstvu za juniore, G1 i E1 Open Bosnia and Herzegovina u organizaciji Taekwondo saveza BiH očekuje se preko 1000 takmičara iz 55 zemalja. Nakon što su zvanično zatvorene prijave za ova tri događaja u našu državu stiže 1500 učesnika, od čega je samih takmičara preko 1000.

Podsjećamo, ova tri turnira biće održana u u Sarajevu od 12. do 17. novembra u dvorani Hotela Hills.

Evropska taekwondo Federacije ukazala je povjerenje Taekwondo savezu za organizaciju takmičenja i ove godine, a organizatori ističu kako je broj prijavljenih premašio i njihova očekivanja.

”Nakon EYOF-a ovo je najveći i najmasovniji sportski događaj u našoj državi. Činjenica da se ovo organizuje u vremenu dok pandemija još traje daje dodatnu težinu cjelokupnoj organizaciji”, ističe Samir Šarić, predsjednik organizacionog odbora takmičenja.

Bosnu i Hercegovinu će na Evropskom prvenstvu za juniore predstavljati 16 takmičara, na E1 57 takmičara, dok će na G1 nastupiti 19 takmičara iz naše zemlje.

”Među najvećim uzdanicama za medalju na Evropskom prvenstvu za juniore je Ada Avdagić, prvoplasirana na listi WTE rankinga u kategoriji juniora. Vlasnik najboljeg rezultata BiH na Olimpijskim Igrama, Nedžad Husić, nastupit će na G1 i sigurno je da nosi ulogu velikog favorita. Imamo još takmičara koji imaju realne šanse za medalje, ali Avdagić i Husić su definitivno naše najveće uzdanice’‘, kazao je na kraju Šarić.

Sva organizacija biće organizovana u balon sistemu što znači da će svi učesnici morati biti testirani pred ulazak u hotel odakle će direktno ići na borilišta iz svojih soba.

(Reprezentacija.ba)