Više od godinu dana je prošlo od odlaska turskog investitora Aydin Olguna iz zeničkog Čelika. Velika priča na kraju je doživjela neslavan završetak, a Čelik je bio primoran takmičenje nastaviti u najnižem rangu bh. fudbala.

Olguna već dugo nema u bh. javnosti, a kako saznajemo trenutno je prvi čovjek makedonskog FC Shkupi, gdje se predstavlja i kao vlasnik kluba. U Sjevernoj Makedoniji mu očigledno ide puno bolje nego u BiH, jer je njegova ekipa lider šampionata sa sedam bodova prednosti. Shkupi sa klupe predvodi Goce Sedloski, bivši trener Širokog Brijega.

Pored toga Olgun je u javnosti predstavljen i kao vlasnik sportske agencije Reflex i grupacije Han koja se navodno bavi okolišem, ekologijom i turizmom.

U slobodno vrijeme aktivno igra i golf, a nedavno se iz turskog Kemera pohvalio sa svojenim turnirom Kemer Country Golf Club Men's Day 2021 Tournament.

Aydin Olgun sa prijateljima

Olgun je sa velikim očekivanjima i optimističnim najavama preuzeo 70% upravljačkih struktura NK Čelik u januaru 2018. godine.

Na čelu Zeničana bio je do aprila 2020. godine kada je predao klub gradonačelniku. Olgun je tokom vremena u Čeliku bio skoro svakodnevno u medijima, što zbog pozitivnih što zbog negativnih dešavanja.

Čelik se u toj sezoni i oprostio od takmičenja u Premijer ligi BiH. Klub su od gašenja spasili navijači ovog nekadašnjeg prvaka BiH i trenutno se takmiči u Drugoj ligi Federacije.

(Reprezentacija.ba)