Večeras se širom Europe igraju susreti četvrtog kola grupne faze Europa Lige, a u jednom od najzanimljivih susreta snage će od 21,00 sati odmjeriti Dinamo Zagreb i Rapid Beč.

Amer Gojak i Luka Menalo nalaze se u konkurenciji u timu Dinama za ovaj susret u okviru grupe H, dok će svoju šansu za igru u gostujućoj momčadi čekati Srđan Grahovac.

Rapid je prije dvije sedmice u Beču slavio sa 2:1, a Gojak i Menalo su nastupili u startnih 11 Dinama. S druge strane, Grahovac nije ulazio u igru u pobjedničkom timu.

Interesantno da oba tima imaju po tri boda, baš kao i belgijski Genk, pa će eventualni pobjednik u večerašnjem susretu na Maksimiru biti u sjajnoj poziciji uoči posljednja dva kola.

Kladionice na dan meča daju blagu prednost Dinamu. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 1.73 na Dinamo. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Dinamo u večerašnji meč ulazi bez povrijeđenog Ademija, dok će gostima nedostajati Greiml i Petrović.

Utakmicu Dinamo – Rapid direktno će prenositi kanal Arena Sport.

U isto vrijeme (21,00 sati) mađarski Ferencvaroš u Budimpešti igra meč grupe G protiv škotskog Celtica.

Eldar Ćivić, Adnan Kovačević i Stjepan Lončar nalaze se u konkurenciji za večerašnji duel u timu Ferencvaroša, dok Muhamed Bešić nema pravo nastupa, s obzirom da je tek sredinom septembra pojačao mađarskog šampionata.

Ferencvaroš je u prva tri kola ostvarila isto toliko poraza, pa večeras ima dodatni motiv da pokuša osvojiti prve bodove u grupi.

Ekipa Celtica je prije dvije sedmice na svom terenu slavila sa 2:0 protiv Ferencvaroša, a Lončar i Ćivić su nastupili za mađarsku momčad.

Što se tiče večerašnje utakmice, gosti iz Škotske su favoriti. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 2.40 na Celtic. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Ferecnvarošu će večeras faliti povrijeđeni Siger, dok Celtic ima velike probleme. Gostujući trener ne može računati na Dembelea, Julliena, Rogića, Starfela i Taylora.

Spomenimo i da Jusuf Gazibegović, prema pisanju austrijskih medija, neće igrati za Šturm protiv Real Sociedada zbog pozitivnog testa na korona virus.

Raspored i satnica mečeva četvrtog kola grupne faze Europa Lige:

Grupa A:

Brondby – Glasgow Rangers (18,45 sati)

Lyon – Sparta Prag (18,45 sati)

Grupa B:

Monaco – PSV (18,45 sati)

Real Sociedad – Šturm (18,45 sati)

Grupa C:

Legia – Napoli (18,45 sati)

Leicester – Spartak Moskva (21,00 sati)

Grupa D:

Olympiacos – Eintracht Frankfurt (18,45 sati)

Antwerp – Fenerbahče (21,00 sati)

Grupa E:

Galatasaray – Lokomotiv Moskva (18,45 sati)

Marseille – Lazio (21,00 sati)

Grupa F:

Crvena Zvezda – Midtyjlland (21,00 sati)

Braga – Ludogorets (21,00 sati)

Grupa G:

Bayer Leverkusen – Betis (21,00 sati)

Ferencvaroš – Celtic (21,00 sati)

Grupa H:

Genk – West Ham (18,45 sati)

Dinamo Zagreb – Rapid Beč (21,00 sati)

(Reprezentacija.ba)