Protekla tri dana odigrano je 15. kolo Premijer lige BiH, a na ukupno šest utakmica postignuto je 15 pogodaka.

U prvoj utakmici ovog kola Sarajevo i Rudar su na Koševu odigrali 1:1. Lazić je doveo Bordo tim u vodstvo, a poravnao je Amoah. U drugom dijelu Sarajevo je ostalo s igračem manje, te su na kraju ekipe podijelile bodove.

Tuzla City je nastavila sa dobrom formom i ovaj put su na Tušnju deklasirali Leotar sa 4:0. Dva gola postigao je Krpić, a po jedan Džafić i Mehanović.

Velež je ponovo razočarao svoje navijače. U Vrapčićima su pred praznim tribinama poraženi od Radnika sa 2:1. Hasukić je prvi pogodio za goste, poravnao je Radovac, a pobjedu Bijeljincima donosi Šarić. Trener Rođenih Feđa Dudić je nakon utakmice podnio ostavku, ali je Uprava klupa odlučila zadržati svog trenera.

U Banjaluci su se sastali Borac i Posušje, a aktuelni prvak BiH slavio je pobjedu od 3:0. Sva tri gola postignuta su u drugom dijelu, Lukić, Moraitis i Vušurović su tresli mrežu Posušja.

U najlošijem meču ovog kola Široki Brijeg i Sloboda su na Pecari odigrali bez golova i skoro bez prilika.

U jučerašnjem posljednjem susretu, Zrinjski je nastavio sa sjajnim partijama i na Grbavici su savladali Želju sa 3:0. I na ovoj utakmici golovi su postignuti u drugom dijelu. Dva puta je pogađao Bilbija, a jedno Bašić.

Na tabeli je Zrinjski zadržao pet bodova prednosti u odnosu na Tuzlu City i ta dva rivala se lagano izdvajaju na vrhu. Velež se novim porazom približio pozicijama koje vodi u niži rang.

(Reprezentacija.ba)