Trener Veleža, Feđa Dudić, podnio je ostavku nakon domaćeg poraza od Radnika, a Uprava Veleža danas je donijela odluku da odbijaju ostavku, te će tako Dudić ostati trener Veleža.

“Nakon jučerašnje utakmice 15. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Velež i FK Radnik, šef stručnog štaba Feđa Dudić podnio je ostavku. Danas je zasjedao Upravni odbor FK Velež, na kojem je donesena odluka da se NE PRIHVATA ostavka Dudića, čovjeka koji je donio veliki doprinos u proteklom periodu, te koji je jedan od najzaslužnijih što su Rođeni nakon 33 godine izborili plasman u jedno od evropskih takmičenja. Upravni odbor će u narednom periodu raditi na pronalaženju adekvatnih rješenja kako bi se Klub što prije izvukao iz rezultatske krize, za koju smo mišljenja kako je ovo samo prolazna kriza, te da ova ekipa ima kvalitetu da se iz iste izvuče u narednom periodu”, poruka je Rođenih.

Velež je nakon 15. kola na 10. poziciji sa 13 osvojenih bodova. Podsjetimo, Velež je osvojio 16, ali su im tri boda oduzeta odlukom Saveza.

Rođeni su tokom ljeta na sjajan način predstavili BiH u Europi i stigli su do 3. pretkola Konferencijske lige.

(Reprezentacija.ba)