Danas je na rasporedu posljednja utakmica 15. kola Premijer lige BiH u kojoj Željezničar dočekuje Zrinjski.

Najbolja ekipa dosadašnjeg dijela prvenstva, mostarski Zrinjski, nastavak dobrih igara traži večeras na Grbavici protiv Želje koji ove sezone igra toplo-hladno, ali čini se onako kako se i očekivalo prije sezone.

Zrinjski je siguran na vrhu tabele sa 33 osvojena boda, dok Plavi imaju 15 bodova manje. U prošlom kolu je Zrinjski savladao Sarajevo sa 1:0, a Željo je poražen u Posušju 2:0. U srijedu su oba tima eliminisana iz Kupa BiH. Željo je na svom terenu izgubio od Tuzle 4:2, a Zrinjski nakon penala u Tuzli od Slobode.

Kladionice daju blagu prednost gostima. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.35 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmicu su najavili treneri ekipa.

“Dolazi nam jedan protivnik, sigurno u posljednjih šest-sedam godina najtrofejnija ekipa u BiH, ekipa koja je jako dobro posložena, klub koji dobro funkcioniše, kad bih radio usporedbu, dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 Željezničara, ali u nogometu to nije rješenje jer onda bi Manchester City i PSG dobijali sve utakmice, a vidimo koliko je to teško i nije jednostavno. Za ovu utakmicu ćemo neke stvari promijeniti, defanzivno smo bili loši u posljednjoj utakmici, prema naprijed je bilo dobro, moramo napraviti miks da bude dobro i naprijed i natrag kako je bilo na većini utakmica, a pogotovo onih na našem stadionu. Očekujem interesantnu i dinamičnu utakmicu i s jedne i s druge strane. Na Grbavici nije nikome lako, uvijek je jedan posto na našoj strani, zbog navijača i zbog našeg stadiona”, kazao je Ivković.

“Stanje naših igrača je dobro. Ipak, mi na svakom testiranju strepimo da dobijemo obavještenje da je neko pozitivan na virus. Tek kada to dobijemo, znat ćemo u kojem ćemo sistemu igrati na Grbavici. Željo je nedavno promijeio sistem u 4-4-2, u romb. Puno su ofanzivniji i prave mnogo šansi. Ipak, i mi imamo svoj mehanizam, bez obzira u kojem ćemo sistemu igrati. Moji igrači su pokazali da se mogu prilagoditi svakom protivniku”, rekao je Jakirović.

Prvi međusobni meč ove sezone Zrinjski je lagano dobio sa 3:0. Kada pogledamo tri posljednja susreta Želje i Zrinjskog na Grbavici, Plavi su ostvarili tri pobjede.

Večerašnja utakmica igra se u 18 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)