Sarajevo i Rudar su jučer odigrali 1:1 u susretu 15. kola Premijer lige BiH, a neodgovorni pojedinci sa istočne tribine stadiona Koševu su na rasnoj osnovi vrijeđali gostujućeg igrača Josepha Amoaha.

Sve je to zabilježio i delegat utakmice, a iz FK Sarajevo su se danas oglasili saopštenjem i najoštrije osudili sramotan čin neodgovornih pojedinaca.

„Sinoćnje ponašanje nekih pojedinaca je potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima Fudbalskog kluba Sarajevo. Odlučno kažemo NE rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim“, ističe se u saopštenju Upravnog odbora FK Sarajevo i dodaje:

„FK Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti!“

Uprava ističe da će Klub poduzeti i sve neophodne korake da spriječi sve oblike diskriminacije u budućnosti i ovim putem upućuje najiskrenije izvinjenje Josephu Amoahu i njegovom klubu za neprijatnost koja im je pričinjena.

(Reprezentacija.ba)