I dok su u Bosni i Hercegovini stadioni još uvijek samo u planovima, Srbija gradi još jedan novi stadion i to u Kikindi.

OFK Kikinda će u budućnosti svoje utakmice igrati na prelijepom stadionu kapaciteta 4.473 sjedećih mjesta, a izgradnja bi trebala krenuti uskoro.

U okviru kompleksa stadiona predviđena je i izgradnja zgrade u kojoj će biti pošta, ambulanta i apoteka, dok će se na samom stadionu održavati koncerti i sajmovi. Također, teren će u vrijeme održavanja koncerata i sajmova biti prekriven posebnom podlogom kako se ne bi uništavao.

U Srbiji je u septembru ove godine otvorena TSC Arena u Bačkoj Topoli, a uskoro bi se trebao graditi nacionalni stadion u Beogradu vrijedan 250 miliona eura, a čini se da se samo u BiH i Hrvatskoj ne gradi ništa.

https://www.youtube.com/watch?v=6FjLzpetKZo

Predstavnici UEFA i FIFA su u januaru 2020. godine posjetili FS BIH i u prostorijama našeg Saveza tada su izložene fotografije buduće “BiH Arene” koja bi imala kapacitet 30.000 sjedećih mjesta.

Planirano je da stadion bude izgrađen u naselju Halilovići u Općini Novi Grad u Sarajevu, ali do dan danas sve je ostalo samo na planovima.

Kada je riječ o ostatku regiona, u Sloveniji su davno izgrađeni prekrasni stadioni u Mariboru (Ljudski vrt) i Ljubljani (Stožice). Makedonci nisu imali novca za novi stadion pa su nadkrili i povećali postojeći stadion u Skoplju koji se zove Toše Proseki Arena. UEFA ih je nagradila finalom UEFA Superkupa između Man. Uniteda i Real Madrida koje se u Makedoniji igralo 2017. godine.

U Albaniji (Tirana) je 2019. godine otvoren najmoderniji stadion u ovom dijelu Europe i koštao je oko 85 miliona miliona eura.

Stadion u Tirani

(Reprezentacija.ba)