Empoli i Inter večeras od 20,45 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport igraju utakmicu 10. kola Serije A.

Fudbaleri Intera su u nedjelju u velikom derbiju odigrali 1:1 protiv Juventusa, a jedini gol za tim iz Milana zabio je naš Edin Džeko.

Džeko je sa sedam golova prvi strijelac Intera u ligi, međutim talijanski mediji najavljuju da će ga trener Inzaghi odmarati u večerašnjem duelu.

Edin će prema najavama početi utakmicu sa klupe za rezervne igrače, dok bi od prve minute trebali igrati Lautaro Martinez i Alexis Sanchez.

Inter je u zadnja dva kola osvoijo samo bod, pa će večeras pokušati doći do tri boda kako bi ostao u trci za prvo mjesto sa Napolijem i Milanom.

Očekivano, kladionice daju ulogu velikog favorita Interu. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.40 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Empoli ove sezone igra veoma loše na svom terenu te ima samo jednu pobjedu uz četiri poraza. S druge strane, Inter je na gostovanjima ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz.

Gostima iz Milana u prilog ide i tradicija, s obzirom da su posljednji put u Empoliju poraženi 2006. godine. Empoli u zadnjih sedam domaćih utakmica protiv Intera ima samo jedan neriješen rezultat i čak šest poraza.

Spomenimo i da će domaći večeras igrati bez Furlana, Romagnolija i Di Francesca, a Interu će nedostajati Eriksen.

Raspored i satnica susreta 10. kola Serije A za srijedu 27. oktobar:

Juventus – Sassuolo (18,30 sati)

Sampdoria – Atalanta (18,30 sati)

Udinese – Verona (18,30 sati)

Empoli – Inter (20,45 sati)

Cagliari – Roma (20,45 sati)

Lazio – Fiorentina (20,.45 sati)

Odigrani mečevi 10. kola:

Spezia – Genoa 1:1

Venezia – Salernitana 1:2

Milan – Torino 1.0

U četvrtak 27. oktobra sastaju se Napoli i Bologna.

(Reprezentacija.ba)