Sloboda i Zrinjski u srijedu od 14,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport igraju susret 1/8 finala Kupa BiH.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović najavio je za klupski TV kanal sutrašnji duel i osvrnuo se na veoma loše stanje travnjaka na stadionu Tušanj.

“Jako važna utakmica, ako želimo napredovati dalje u Kupu. Prethodnih godina nismo baš bili na nivou i najdalje se do četvrtfinala došlo. Uglavnom, nema puno vremena za odmor. Izanalizirali smo Slobodu, svjesni smo da će biti teže nego u Mostaru. Prije svega zbog terena, koji nije adekvatan za prvoligaški nivo”, rekao je Jakirović i dodao:

“Morat ćemo se prilagoditi. Ekipa Slobode je čvrsta. Dosta dobro igraju odbranu. Probaju iz tranzicije ugroziti protivnika i iz prekida. Jako teško gube. Mislim da su samo od Sarajeva izgubili do sada. Svjesni smo da nas čeka jako težak zadatak. Moraćemo se prilagoditi, odigrati dobru utakmicu i probati proći.

Trener Mostaraca očekuje da će Sloboda igrati ofanzivnije u ovoj utakmici nego što je to bilo nedavno u Mostaru u okviru Premijer lige BiH.

“Oni kod kuće igraju malo otvorenije, hrabrije i agresivnije. Pokušavaju sa više igrača doći u završnicu. Barem je tako bilo sa Tuzla Cityjem i Sarajevom, protiv Borca isto. Sigurno da im je u prvom redu kako se odbraniti. Morat ćemo naći način kako probiti to. Jako je teško kombinovati jer sada kada smo gledali Tuzla City i Borac vidi se da se igrači bore sa loptom. Ali, kako je nama, tako je i njima. Nadam se da ćemo mi biti uspješniji.”

Jakirović ističe Zrinjski nema problema sa povredama, ali da ima nekoliko rovitih igrača.

“Imamo nekoliko rovitih igrača i nakon treninga ćemo odlučiti ko će putovati u Tuzlu. Imamo još dosta utakmica do reprezentativne pauze. Kod igrača nema umora. Čak i kada smo igrali sedam utakmica u 21 dan nismo nešto puno rotirali. Nemamo problema sa tim.”

(Reprezentacija.ba)