Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci jučer savladali Rusiju sa 3:0 u finalu EURO 2021 i po 10. put postali šampioni Europe.

Naši reprezentativci su danas stigli na sarajevski aerodrom gdje su ih dočekali članovi porodica, ali i navijači.

“Preuzeli smo odgovornost i uradili smo ono što pametni nikada ne bi. Rekli smo zlato ili ništa. Zlato sam najavio iz prostog razloga, jer Ruse nismo dobili od 2017. godine. Neko je morao preuzeti odgovornost. Ja sam to uradio kako bih rasteretio igrače i u tome sam uspio. Ipak, njima sam dao odgovornost i to je ono što kažemo kako se brusi dijamant, najbolje pod pritiskom. Isplatilo se i to je bila psihološka igra”, kazao je selektor Ifet Mahmutović po dolasku u Sarajevo.

Naš Mirzet Duran je izabran za najboljeg igrača na prvenstvu, a ističe da je vjerovao u svoje saigrače tokom cijelog prvenstva.

“Vjerovao sam u ove momke i sve nas. Ko je pažljivo gledao naše susrete, mogao je vidjeti da smo se malo tražili u početku i da je bilo rotacija. Ne pamtim kada smo razbili Ruse u jednoj ovakvoj utakmici”, kaže Duran i dodaje:

“Tu sam nekih pet, šest godina, ali ova titula i ova utakmica protiv Rusije je najbolja u mojoj karijeri. Dobra stvar je bila što smo na Njemačku naletili u polufinalu, a ne na Rusiju jer su nas oni izbacivali.”

(Reprezentacija.ba)