U nedjelju su na programu preostala tri meča 14. kola Premijer lige BiH.

Radnik u Bijeljini dočekuje Široki, Željezničar će gostovati Posušju, a kolo zatvaraju Tuzla City i banjalučki Borac.

Radnik Bijeljina – Široki Brijeg (13,00 sati, Arena Sport)

Momčad Radnika u Bijeljini od 13,00 sati dočekuje Široki. Radnik je trenutno zadnji na tabeli sa sedam bodova, dok Široki zauzima sedmo mjesto sa 16 osvojenih bodova.

Radnik je ove sezone ostvario samo jednu pobjedu i to protiv lidera Zrinjskog. S druge strane, Široki ima tri pobjede, a remizirao je čak sedam puta u 13 odigranih susreta.

Ekipa Širokog je blagi favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 2.15 na Široki. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

U prvom duelu u tekućoj sezoni Široki je na svom terenu odigrao 0:0 protiv Radnika. Inače, Radnik sedam utakmica u nizu ne zna za pobjedu protiv Širokog. Širokobriježani imaju četiri trijumfa, dok su tri susreta okončana bez pobjednika.

Posušje – Željezničar (13,00 sati, Moja TV)

Fudbaleri Posušja na svom terenu dočekuju sarajevski Željezničar. Gosti iz Sarajeva u posljednje vrijeme igraju veoma dobro i ostvarili su tri pobjede i jedan remi u zadnje četiri utakmice.

Posušje ima dva vezana poraza, već devet vezanih susreta nikoga nije pobijedio u ligi. Željo je u prvom međusobnom susretu u tekućoj sezoni na Grbavici opravdao ulogu favorita i slavio sa 2:0.

Kladionice vjeruju da će Željo danas osvojiti tri boda. Kladionica Mozzart na dan duela nudi kvotu 2.20 na trijumf Željezničara. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Željezničar je posljednji put u Premijer ligi gostovao Posušju još u aprilu 2009. godine i tada je poražen sa visokih 0:3. Spomenimo i da Željo još uvijek nema pobjedu u gostima u sezoni 2020. / 2021.

Tuzla City – Borac (19,30 sati, Arena Sport)

Momčadi Tuzle i Borca će drugi put u pet dana odigrati međusobnu utakmicu. U srijedu 20. oktobra Borac je u Banjoj Luci u zaostalom meču trećeg kola odigrao 1:1 protiv Tuzle. Tuzla je povela golom Krpića, ali je Vranješ iz penala spasio svoju ekipu od poraza.

Tuzla je trenutno druga na tabeli sa 27 bodova, dok je Borac, aktuelni šampion BiH, na petoj poziciji sa osam bodova manje.

S obzirom da na formu i igrački kadar kladionice daju podjednake šanse objema ekipama. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.65 na pobjedu Tuzle, a identična kvota je na trijumf Borca. Ostale kvote za ovaj susret možete vidjeti ovdje.

Ove dvije ekipe su do sada odigrale šest međusobnih utakmica i gostujuća momčad nikada nije slavila. Tuzla je dva puta na stadionu Tušanj igrala protiv Borca i oba puta slavila. Jednom je bilo 2:1, a u drugom meču 2:0 za tim Tuzle.

Odigrane utakmice 14. kola:

Rudar Prijedor – Velež 2:2

Leotar – Sloboda 1:1

Zrinjski – Sarajevo 1:0

(Reprezentacija.ba)