Nakon sinoćnjeg gola Vedada Ibiševića protiv Nurnberga, u listu strijelaca 10. kola njemačke Bundeslige danas se upisao i Sejad Salihović koji je sa svojim Hoffenheimom visoko porazio domaći Hannover rezultatom 1:4. Spahićev Bayer je nastavio seriju dobrih rezultata i protiv Augsburga, dok je Bičakčićev Braunschweig doživio novi poraz…

Hoffenheim je danas gostovao kod Hannovera gdje su ostvarili trijumf od 1:4. Golijadu je otvorio naš reprezentativac Sejad Salihović u 10. minuti kada je golom iz penala doveo svoj tim u vodstvo od 0:1. Nakon toga Diouf zarađuje isljučenje u redovima domaćih i već je tada bilo jasno da je tim iz Sinsheima vrlo blizu pozitivnom ishodu u ovom okršaju.

U 18. minuti Herdling je doveo Hoffenheim do vodstva od 0:2 i tim se rezultatom otišlo na odmor. U nastavku je Hannover preko Sane smanjio zaostatak na 1:2, no Firmino je poslije toga sa svoja dva gola ovjerio pobjedu Hoffenheima i postavio konačnih 1:4.

Salhović je u ovom meču odigrao svih 90 minuta, a zaradio je i žuti karton u 31. minuti meča.

Spahićev Bayer je danas na svom terenu upisao i osmu ligašku pobjedu čime se nalaze u samom vrhu njemačke Bundeslige. Danas je savladana ekipa Augsburga rezultatom 2:1. Kapiten Zmajeva, Emir Spahić je u ovom susretu odigrao također svih 90 minuta.

Braunschweig našeg defanzivca Ermina Bičakčića niže loše rezultate od svoga ulaska u društvo najboljih Njemačke. Danas su gostovali kod Mainza gdje su poraženi sa 2:0. Bičakčić je igrao do posljednjeg sudijskog zvižduka u ovom meču.