Inter našeg Edina Džeke u nedjelju od 20,45 sati igra veliki derbi talijanske Serije A protiv Juventusa.

Bit će to duel devetog kola talijanskog šampionata, a trener Intera Simone Inzaghi govorio je na zvaničnoj press konferenciji o sutrašnjoj utakmiic.

“Prvenstvo je tek počelo, ali ovo je važna utakmica između dva sjajna tima. Igramo pred našim navijačima i igrači znaju koliko ovaj susret znači za klub i navijače. Morat ćemo pružiti svoj maksimum kako bi došli do pozitivnog rezultata. Lijepo je čuti što Allegri smatra da smo favoriti za titulu, ali mislim da su igri i Milan, Napoli, Roma, Lazio te Juventus. Ovo je odlična sezona i znam da će moj tim učiniti sve kako bi bio u trci za titulu”, govori Inzaghi.

Edin Džeko je izjavio da će poraženi tim iz derbija teško “doći sebi”, a Inzaghi smatra da je ova utakmica donosi više od tri boda.

“Utakmica poput ove vrijedi iše od tri boda. Juventus i Inter su vječiti rivali i svjesni smo značaja ovog meča. Moramo igrati na svoj način i biti u dobroj formi. Juve ima sve igrače na raspolaganju, u dobroj je formi i moramo biti oprezni.”

Trener Intera je nakon pobjede u Ligi Šampiona protiv moldavskog Sherrifa dva dana anlizirao utakmicu, a novinare je zanimalo kakav je zaključak donio.

Dan pred utakmicu Inter je blagi favorit. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 2.25 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

“Imali smo tešku utakmicu protiv momčadi koja je lider u grupi i koja je savladala Real Madrid i Shakhtar. Igrali smo veoma dobro. Znali smo da moramo pobijediti i zbog toga je bila teška utakmica. Upravo smo zbog toga analizirali susret, jer znamo da nas i u derbiju očekuje isto i svjesni smo sa poteškoćama koje nas očekuju.”

Džeko će prema najavama tamošnjih medija igrati u prvoj postavi Intera.

Kapiten BiH je ove sezone postigao šest golova u osam odigranih susreta u Seriji A.

(Reprezentacija.ba)