Danas se igraju tri utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Leotar u Trebinju dočekuje Slobodu, Rudar Prijedor igra protiv Veleža, a u derbiju kola sastaju se Zrinjski i Sarajevo.

Leotar – Sloboda (13,00 sati)

Fudbaleri Leotara u Trebinju dočekuju tuzlansku Slobodu. Leotar je trenutno na osmom mjestu sa 15 bodova, dok Sloboda zauzima sjajno četvrot mjesto sa četiri boda više.

Leotar u zadnjih šest utakmica u svim takmičenjima ima skor od četiri pobjede, jednog remija i jednog poraza, a Sloboda nije izgubila u posljednja tri susreta.

Gosti iz Tuzle su blagi favoriti u ovom duelu. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 2.70 na Slobodu. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Spomenimo i da je Sloboda u prvom duelu ove dvije ekipe slavila na Tušnju rezultatom 1:0.

Rudar Prijedor – Velež (13,00 sati, Arena Sport)

Rudar će u Prijedoru od 13,30 sati ugostiti mostarski Velež. Ekipa Rudara je u prvom dijelu sezone iznenađujuće slavila u Vrapčićima sa 2:0, pa Velež ima dodatni motiv da se revanšira timu iz Prijedora za poraz na domaćem terenu.

Fudbaleri Veleža ove sezone imaju skor u gostima od dvije pobjede, dva remija i dva poraza, dok je Rudar na svom terenu ostvario dva trijumfa, tri remija i jedan poraz.

Kladionice na dan utakmice daju veće šanse Veležu. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.60 na trijumf Mostaraca. Ostale kvote za ovaj meč možete vidjeti ovdje.

Rudar i Velež su do sada u Premijer ligi BiH u Prijedoru odigrali sedam mečeva i mnogo je uspješnija domaća ekipa. Fudbaleri Rudara imaju šest pobjeda, a Velež je slavio samo jednom.

Zrinjski – Sarajevo (17,00 sati, Moja TV)

Derbi ovog kola u Mostaru će odigrati Zrinjski i Sarajevo. Zrinjski igra sjajno ove sezone, prvi je na tabeli sa 30 bodova, dok je Sarajevo treće i ima devet bodova manje.

Zrinjski je i u prvom meču ove dvije momčadi u prvom dijelu sezone slavio sa 2:0 i to kao gost. Ipak, Sarajevu tradicija ide u prilog u zadnje vrijeme, s obzirom da su bez poraza u posljednjih pet mečeva u Mostaru protiv Zrinjskog.

Momčad Zrinjskog ima ulogu favorita prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan derbija daje kvotu 1.95 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote za ovu utakmicu možete vidjeti ovdje.

Ekipa Zrinjskog je ove sezone na svom terenu ostvarila pet pobjeda i jedan remi u šest utakmica uz gol razliku 14:2. S druge strane, Sarajevo na gostovanjima ima skor od tri trijumfa, dva neriješena rezultata i jednog poraza uz gol razliku 8:4.

(Reprezentacija.ba)