Bugarski šampion Ludogorets je u posljednje dvije sezone osvojio samo bod u devet utakmica u grupnoj fazi Europa Lige, a tamošnji mediji žale za zlatnim vremenima i spominju aktuelnog selektora BiH Ivajla Peteva.

Petev je na početku svoje trenerske karijere 2012. i 2013. godine dva puta bio šampion Bugarske, osvojio dva Superkupa i jedan Kup ove države i u Bugrskoj ga smatraju začetnikom nove ere Ludogoretsa.

Portal Temasport u tekstu analizira katastrofalne igre Ludogoretsa u Europi u posljednje vrijeme te se pita šta se dogodilo sa ekipom koja je pobjeđivala PSV, Basel ili Lazio te remizirala sa momčadima poput Arsenala, Liverpoola, PSG-a i Real Madrida.

“Krajnje je vrijeme da se pronađe novi Ivajlo Petev. Upravo je aktuelni selektor BiH osmislio, kreirao i dao početni zamah Ludogoretsu, a nakon toga tim su preuzeli Stoev i Demerdziev. A onda – ništa”, navodi se, između ostalog,u tekstu Temasporta.

Inače, Petev je u svojoj dosadašnjoj karijeri trenirao i momčadi Levskog, zagrebačkog Dinama, kiparskog AEL-a iz Limassola, Omonije iz Nikozije, saudijski Al Qadsiyah, poljsku Jagielloniju te reprezentaciju Bugarske.

A selekciju BiH preuzo je 21. januara prošle godine, a u novembru će imati priliku da odvede naš nacionalni tim u baraž za SP 2022.

BiH je trenutno četvrta u grupi D kvalifikacija za SP iza Francuske, Ukrajine i Finske, ali u novembru igra na svom terenu protiv Finske i Ukrajine te ima realne šanse za drugu poziciju.

Našem timu šest bodova garantuje drugo mjesto, dok nas u baraž vodi i trijumf nad Finskom te remi protiv Ukrajine.

(Reprezentacija.ba)