Kako prenose mediji u Ukrajini, jedan od trenutno najboljih igrača ove države, Ruslan Malinovsky, vratit će se u reprezentaciju pred meč sa Bosnom i Hercegovinom.

Ruslan Malinovsky, sjajni fudbaler Atalante, propustio je nekoliko posljednjih utakmica Ukrajine zbog neslaganja sa sadašnjim selektorom Oleksandrom Petrakovom, ali na radost Ukrajinaca čini se da su otklonili sve probleme i Malinovsky bi trebao predvoditi selekciju protiv BiH.

“Stvorila se pogrešna slika o tome što se desilo. Prošlog mjeseca nisam bio saglasan s jednom odlukom selektora i to je to. Uvijek sam spreman da igram za reprezentaciju, ali ne znam kada će se to ponovo desiti. Odluka je na selektoru, a ne na meni”, rekao je Malinovsky.

Ruslan Malinovsky je dvadesetosmogodišnji veznjak koji igra već dvije godine u talijanskoj Atalanti. Prema portalu Transfermarkt njegova vrijednost je 30 miliona Eura, što je najviše od svih ukrajinskih fudbalera.

Za A selekciju je sakupio 43 utakmica na kojima je postigao šest golova.

Ukrajina 11. novembra igra prijateljski susret protiv Bugarske, a ključna utakmica BiH – Ukrajina na rasporedu je 16. novembra u Zenici.

(Reprezentacija.ba)