Najvatrenija navijačka grupa koja prati reprezentaciju BiH, BH Fanaticosi, izdala je saopštenje u vezi sa novim odabirom tijela u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, konkretno u slučaju odabira Dragiše Ćorsovića na mjesto predsjednika Komiteta za medije.

“Novi cirkus u režiji NS BiH – već odavno je prestalo biti smiješno. Za predsjednika Komiteta za medije postavljen je dokazani ratni huškač, šovinista, mrzitelj svega bosanskog Dragiša Ćo(r)sović. Kako je počeo izvještavati u vremenu oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu, tako je nastavio i drugim metodama te 1996. godine odbija da izgovori ime i prezime Mehe Kodre, koji je tog dana bio strijelac za Barcelonu. ‘Gol je postigao igrač s brojem 9 na leđima’, riječi su Dragiše Ćorsovića. S jedne strane to je sasvim ok, Meho Kodro ne zaslužuje da takav ološ izgovara njegovo ime, a s druge stane gubi se svaki oblik profesionalizma i realnog izvještavanja. Nerijetki su i TV prilozi kojima se izbjegava svaki spomen države BiH”, stoji u saopštenju Fanaticosa koji još dodaju:

“Ne dozvolite da vam bahati pojedinci unište kult reprezentacije, ne dozvolite da vas udalje i otjeraju od onoga što volite. Pokažite djeci, prijateljima, porodici kakvi zlotvori su na pozicijama gdje treba biti neko zadužen za napredak našeg nogometa i patriotski podstrek. BH Fanaticos će nastaviti da se bori sa svim oblicima negiranja! Podržimo momke što stoje iza grba, istjerajmo ološ.”

Pored pomenutog Ćorsovića, Komitet za medije čine Damir Suton, Dino Kurbegović, Adnan Demić, Sanja Kovač i Slađan Jeremić.

(Reprezentacija.ba)