Edin Džeko igra sjajno u dresu Intera. Oduševio je navijače, ali i cjelokupnu talijansku sportsku javnost, a jutros je osvanuo na naslovnici najpoznatijeg sportskog medija u Italiji, La Gazzetta dello Sport.

Džeko je za Gazzettu najavio veliki talijanski derbi između Intera i Juventusa koji se igra u nedjelju, a govorio je i o sjajnom početku u dresu Intera.

“Znam da sam stigao u veliki klub. Imao sam plan da me odmah cijene. Samo sam to želio, a ostalo su uradili šampioni koje sam zatekao ovdje”, kazao je Džeko, a potom dodao da igra u veoma ofanzivnoj ekipi, nešto slično kao dok je igrao za Man. City.

“Najofanzivniji smo tim, kao nekad kad sam igrao u Cityju s Mancinijem. Napadamo s mnogo igrača, vrlo smo proaktivni, vidjeli smo to i u Ligi prvaka. I zato postižemo više golova.”

U nedjelju od 20:45 sati Inter će ugostiti Juventus koji ne bilježi dobar start, ali sasvim sigurno bit će to sjajan derbi.

“To je pravi italijanski derbi i u pitanju su bodovi do kojih se teško dolazi. Nema se puno toga tu izmišljati. Moramo neutralizirati ono što oni dobro rade, odnosno kontranapade. Chiellini je na poziciji štopera jedan od najboljih u posljednjih deset godina, za Juventus je odlučujući. S njim je teško. Protiv Chiellinija sam postigao svoj prvi gol u Italiji, ali mnogo puta me je ostavio bez golgeterskog učinka. Može i u nedjelju da budem bez gola, ali da pobijedimo.”

Dijamant je na 11 utakmica za Inter postigao sedam golova i dodao tri asistencije.

(Reprezentacija.ba)