Mladi teniser iz Doboja Marko Maksimović pokazao je još jednom zašto se ubraja među najveće potencijale “bijelog sporta”.  Prije nekoliko dana ovaj 15-godišnjak je osvojio završni Masters turnir u Monte Carlu, a ono što je ostvario, na ex-yu prostoru samo je za rukom pošlo Novaku Đokoviću koji je istu titulu osvojio kada je imao godinu dana više.

Iako danas nosi epitet najboljeg tenisera Evrope u juniorskoj konkurenciji, kada smo ga pozvali, sa druge strane linije dočekao nas je glas dječaka svjesnog da je pred njim još mnogo posla da dosegne visine. Pred sebe je postavio ciljeve i spreman je raditi još jače i više kako bi ih ostvario.

– Iako kažu da je važno učestvovati, još pred put sam govorio da ne idem na izlet i da mi je cilj osvojiti turnir. Na kraju sam ostvario fantastičan uspjeh. Prezadovoljan sam kako sam igrao, ali da je put do ovoga bio lagan – nije. Trener i ja znamo koliko smo radili u posljednje vrijeme, javio se Marko Maksimović za Reprezentacija.ba portal.

U prvom kolu Maksimović je bez većih problema pobijedio drugog nosioca Petra Brunclika iz Češke prepustivši mu samo jedan gem, drugo kolo protiv Poljaka Jakuba Jedrejczaka bilo je nešto dramatičnije, a u finalu dočekao ga je Michal Krajcik iz Slovačke.

– U finalu je prvi set bio težak, ali onda sam u nastavku uspio da nametnem svoju igru. Tada sam shvatio da sam na dobrom putu i da priliku ne smijem prokockati, dodaje Maksimović.

U16 reprezentacija BiH: Selektor Haris Bašalić i saigrači Edin Mulalić i Amar Silajdžić

Do jučer je Maksimović malo kome bio interesantan, danas već priča je drugačija. Značajnu finansijsku podršku pružila mu je i kompanija M:tel.

– Koliko se moj život promijenio? Pa, mogu reći da osjećam da sam popularniji, to mi prija, ali malo osjećam i umor. Još uvijek se nisam odmorio. Kada je u pitanju podrška, hvala Bogu, ljudi su prepoznali moj potencijal i danas je sve više onih koji zovu da mi olakšaju rad i uslove. Prije toga mojim roditeljima nije bilo lako jer, inače, imam brata i sestru koji studiraju u Beogradu.

Bez dvojbe, jedan je od najperspektivnijih sportista u našoj zemlji.

– Vjerujem da u budućnosti mogu postati broj jedan u tenisu. Uzor mi je Novak Đoković.

Interesovalo nas je i kako uskladi školske obaveze sa tenisom.

– Pohađam privatnu školu u Novom Sadu, nastava je online, što mi odgovara uz moje trenutne obaveze. Dobijem zadatke koje u roku školske godine moram ispoštovati i trudim se da budem odličan učenik. Inače, moj život je samo tenis, to je ono u čemu uživam i nemam pored drugih hobija.

Veliku podršku i kada ne ide Marku pruža njegov otac Rastko koji je, zanimljivo, sveštenik. Dio je tima koji mu unosi mir i stabilnost… 

(Reprezentacija.ba)