Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK izdao je saglasnost da se novembarske utakmice „A“ reprezentacije BiH igraju pred maksimalnim brojem gledalaca, potvrđeno je iz Saveza.

Nakon što je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine 15. 10. 2021. godine Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona poslao zahtjev za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu stadiona „Bilino polje“ u Zenici za utakmice kvalifikacija za SP sa Finskom i Ukrajinom, danas je na adresu Saveza stiglo zvanično odobrenje KŠ MZZDK po ovom zahtjevu.

Savez je na zvaničnoj stranici objavio i dokument u kojem stoji da na stadion u Zenici mogu ući samo oni gledatelji koji imaju:

  • negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati
  • potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci
  • potvrdu o završenoj vakcinaciji

Također, FS BiH se obavezao da osigura sljedeće epidemiološke mjere:

  • prilikom ulaska i izlaska gledatelja sa stadiona potrebno je osigurati organizovan ulazak uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera kao što su nošenje maske i držanje razmaka, a za to će biti zaduženi redari
  • svi prisutni gledatelji na tribinama moraju pravilno nositi maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite

Zmajevi odlučujuće utakmice Kvalifikacija za SP igraju 13. i 16. novembra.

Prvo će BiH dočekati Finsku i tražiti drugu pobjedu u kvalifikacijama koja bi ih jednom nogom odvela u baraž, a tri dana poslije će ugostiti Ukrajinu.

Meč sa Finskom igra se u 15 sati dok je susret sa Ukrajincima u 21 sat.

(Reprezentacija.ba)