Četvrtak je dan kada se igraju dva takmičenja UEFA. To su iskoristili i bookmakeri Mozzarta, koji su kladioce nagradili sjajnim kvotama.

U fokusu su se našla četiri meča, tri iz Lige Evrope i jedan iz Lige konferencije. U ponudi je susret Partizana sa Gentom, gde će kvota na trijumf crno-belih uvek da bude najveća,

Uživajte i zaradite uz najveće kvote na planeti u Mozzartu

PARTIZAN – GENT (ČETVRTAK, 21.00), KEC 2,45

Jedna od dvije utakmice koje će da odrede pobjednika grupe B, odnosno direktnog učesnika u osmini finala Lige konferencije. Partizan će snage odmjeriti sa Gentom kako večeras kao domaćin, tako i za dvije nedjelje u Belgiji. Ko izađe bolji iz tog dvomeča biće skoro sigurno prvi. Oba tima imaju po šest bodova, crno-beli imaju nešto bolju gol razliku (4:0, naspram 3:0 Genta) i to ih trenutno drži na prvom mestu. Od poraza u Portugaliji od Santa Clare 19. augusta Partizan je vezao 11 pobjeda i remi sa Crvenom zvezdom. Primio je u tom periodu samo dva gola, po jedan od crveno-belih i Radničkog iz Kragujevca. Neće dakle da bude lako napadu Genta da probije defanzivan bedem Beograđana. Ofanzivu će da predvodi Loran Depotre, a šansu sa klupe će verovatno da čeka Darko Lemajić. Njihove igre u prvenstvu Belgije nisu na vrhunskom nivou, Bizoni su tek 12. na tabeli, ali pokazuju napredak u formi. Pobjedili su na dva od poslednja tri meča, a minulog vikenda su savladali Eupen sa 2:0, golovima Tisudalija i Depotrea. Prošle sezone je Gent takođe igrao u Beogradu, u Ligi Europe protiv Crvene zvezde. Izgubio je sa 2:1, a potom i kod kuće sa 2:0.

NAPOLI – LEGIA (ČETVRTAK, 21.00), KEC 1,22

Filipu Mladenoviću i ostalim fudbalerima Legie ove jeseni se izgleda igra samo Evropa. U prvenstvu Poljske su očajni, tek 15. na tabeli sa šest poraza iz devet kola, ali su zato u Ligi Evrope odlični. Osvojili su maksimalnih šest bodova, minimalnim rezultatima su savladali i Spartak iz Moskve i Leicester, a sada će novi poduhvat da traže protiv Napolija. Sa timom Lučijana Spaletija situacija je potpuno obrnuta. Napolitanci su se potpuno posvetili Seriji A, a drugo po kvalitetu klupsko međunarodno takmičenje na Starom kontinentu bacili u drugi plan. U italijanskom šampionatu imaju maksimalnih osam pobeda i prvi su na tabeli, ali u grupi Lige Evrope imaju samo jedan poen. Izgubili su kod kuće od Spartaka sa 3:2, a na tom meču je Mario Rui dobio crveni karton i suspendovan je za meč sa Poljacima. Napoli je za vikend savladao Torino sa 1:0, dok je Legia istim rezultatom izgubila u Varšavi od velikog rivala Lecha. Napoli i Legia su se sastali u grupnoj fazi Lige Evrope i 2015. godine, a Italijani su trijumfovali sa 2:0 i 5:2.

LAZIO – MARSEILLE (ČETVRTAK, 18.45), KEC 1,90

Malo koja ekipa u vrhunskom europskom fudbalu je nepredvidljiva kao Lazio. Rimljani su u stanju da izgube od Bologne sa 3:0, a da već u sledećem kolu savladaju Inter sa 3:1. Tako je i u Europi, izgubili su od Galatasaraya (1:0), pa pobjedili Lokomotivu iz Moskve (2:0). Kakvo lice će da pokažu Sergej Milinković Savić i saigrači protiv Marseillea? Pobjedili su na tri od posljednje četiri utakmice, pa bi trebalo da su dobro raspoloženi. Doduše i Francuzima je laknulo posle prošlog vikenda, pošto su trijumfom nad Lorienom (4:1) prekinuli niz od četiri meča bez pobjede u svim takmičenjima. Poslednji put su se Lazio i Marseille sastali 2018. godine u grupnoj fazi Lige Evrope, a oba meča pripala su Italijanima, sa 3:1 i 2:1. Pre toga su odmjeravali snage i u sezonama 1999/2000 i 2005/2006. Ukupno gledano Lazio je bolji sa 4:1 u pobedama, dok je jedan meč završen rezultatom 1:1.

EINTRACHT FRANKFURT – OLYMPIAKOS (ČETVRTAK, 21.00), KEC 2,00

Zbog povrede Svetozar Marković neće imati priliku da odmeri snagu sa ofanzivcem Frankfurta Filipom Kostićem. Bivši štoper Partizana ionako nije standardan u Atini, tako da njegovo odsustvo nije prevelik udarac po Olypiakos. Crveno-bijeli imaju dvije pobjede iz prva dva meča, nad Antwerpom (2:1) i Fenerbahceom (3:0). Frankfurt je savladao Antwerp (1:0), ali je remizirao sa Turcima (1:1). Zato je frankfurtskim Orlovima veoma važno da trijumfuju danas na svom Dojče bank parku. Olympijakos je doživio samo jedan poraz ove sezone, od Ludogoreca poslije penala u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pored toga imaju devet pobjeda i četiri remija. Frankfurt s druge strane ima samo jednu pobjedu u Bundesligi posle osam kola i 14. je na tabeli.

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)