VIDEO/ Saničanin za N1 pričao o svom životu: Dok sam igrao u Rudaru, radio sam i u bolnici

Zanimljiv razgovor Siniše Saničanina za N1 televiziju

Saničanin za N1 pričao o svom životu: Dok sam igrao u Rudaru, radio sam i u bolnici

Siniša Saničanin je od ljeta član beogradskog Partizana, a već nekoliko okupljanja je stalni član A reprezentacije BiH. Nedavno je prebolovao koronu zbog koje je propustio susrete sa Kazakhstanom i Ukrajinom, a o svemu tome govorio je za N1 televiziju.

“Odrastao sam u jednom selu pored Prijedora. Nekih trinaest kilometara od grada. Kao klinac počeo sam da treniram jer me otac odveo na trening. Bukvalno na malom betonskom terenu u našem selu. Doslovno mali fudbal. Tu mi je bio prvi trener Željko Macura i tu sam načinio prve fudbalske korake. I tu je sve krenulo. Nisam imao neke ambicije da ću postati jednog dana poznati fudbaler, nego sam otišao da igram fudbal je to voli”, kazao je Saničanin dodavši:

“Išlo je onda tako od omladinskih selekcija Rudara iz Prijedora, pa onda prvi tim. Zatim prelazak u Borac Banja Luka, Mladost Lučani, Vojvodina i danas Partizan. Završio sam medicinsku školu u Prijedoru – opšti smjer. Dok sam igrao u Rudaru čak sam uspio i da radim u bolnici. Možda to mnogi ne znaju. Stažirao sam šest mjeseci, jer kad završite srednju morate stažirati da bi kasnije položili državni ispit. I poslije da radite. Jer u tom trenutku nisam posve znao da ću se baviti fudbalom. Ovom prilikom pozdravljam i bolnicu u Prijedoru gdje sam radio pola godine i to je bilo dobro životno iskustvo.”, navodi Saničanin za N1.

Saničanin je između ostalog u intervjuu za N1 govorio o svojim fudbalskim počecima, reprezentaciji Bosne i Hercegovine i šansama Zmajeva za baraž. Zatim o igračima koji su ga prijateljski dočekali u reprezentaciji BiH ali i Partizanu.

Video intervjua možete pogledati ovdje.

Saničanin se vratio na teren i bit će spreman i na raspolaganju selektoru Petevu za naredne utakmice sa Finskom i Ukrajinom.

U dresu Zmajeva već je sakupio 12 nastupa.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

6 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Guest
21.10.2021. 12:34

Haj ti barem imas pola godine radnog staza, a sta ce ovi bez doprinosa 🙂

SWE
21.10.2021. 12:37

Gospodin, bravo majstore 👏👏

Debil
21.10.2021. 14:20

Radio na urijama

Krajina
21.10.2021. 15:11

Siki je ljudina.

FC Cengic Villa
21.10.2021. 15:13

Pouzdan i borben stoper za kojeg nema izgubljene lopte.

Sto bi Marjan rekao; dobrodosao u pravu raju Sinisa!

Miske
21.10.2021. 18:12

Fin momak