Elvedin Dino Begić, predsjednik N/FSBiH, kaže kako nije zadovoljan ishodom žrijeba, koji nam je dodijelio Irsku, koju smatra jako opasnom selekcijom, ali da vjeruje kako će stručni štab i igrači dati sve od sebe da se plasiramo na Euro, prenosi Goal.com.

Begić nam je, također, razjasnio situaciju oko ugovora koji Mehmed Baždarević ima sa N/FSBiH.

“Baždarević ima ugovor do kraja kvalifikacija, a koji podrazumijeva i utakmice baraža, te plasman na Euro. U slučaju da se ne plasiramo na EP, taj ugovor prestaje važiti. To je pravno-formalno. Međutim, moralno gledajući, selektor je zaslužio priliku da reperezentaciju vodi i u narednom kvalifikacionom ciklusu za SP, a to smo mu nedvojbeno stavili do znanja i prije utakmica protiv Velsa i Kipra. Uvjerio nas je da radi dobar posao i za nas, bez obzira na rezultat utakmica u baražu, vjerujemo Baždareviću”, kaže predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić za Goal.com.

Podsjetimo, Baždarević je bh. selekciju preuzeo nakon 4. kola, kada smo imali samo dva boda, a sa njim smo osvojili 15 od mogućih 18 i plasirali se u baraž, gdje nas čekaju utakmice protiv Irske, najprije 13. novembra u zenici, a zatim i 16. novembra u Dublinu.

(Reprezentacija.ba)