A reprezentativke Bosne i Hercegovine su jučer stigle u Viborg gdje će sutra u 18:00 sati odigrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Danske, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Izabranice Samire Hurem će večeras na Viborg stadionu obaviti trening.

Golmanica Envera Hasanbegović ističe da je ekipa motivisana za meč:

„Selekciju Danske jako dobro poznajemo jer smo se s njima više puta sastajali i svjesni smo njihovih kvaliteta. Vjerujem u naš tim i sigurna sam da ćemo sutra pružiti jak otpor odličnom protivniku. Vrijeme će vjerovatno biti teško za igru jer je najavljena kiša, što meni kao golmanici ne odgovara. Međutim, tribine u Danskoj uvijek budu popunjene i atmosfera na njihovim utakmicama je odlična što će i nama dati motiva da se pokažemo u što boljem svjetlu. Jedva čekamo utakmicu i veoma smo motivisane za susret sa jednom od najboljih svjetskih ekipa.“

Slično razmišlja i reprezentativka Đula Velagić:

„Sutra nas očekuje utakmica protiv Danske koja je ujedno i favorit naše grupe. Sigurno da će to biti jedna teška i zahtjevna utakmica, ali imamo vjeru u sebe i sigurna da ćemo svi dati svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Motiva nam ne nedostaje i spremne smo za utakmicu. Danska jeste jaka, ali imamo i mi svoje adute i nadamo se najboljem pred sutrašnji meč.

(Reprezentacija.ba)