Defanzivac Jozo Šimunović, igrač oko kojeg se mnogo polemisalo zbog odbijanja poziva reprezentacije BiH, potpisao je za hrvatsku Goricu u koji stiže nakon isteka ugovora sa Celticom.

Nakon gotovo deset godina u Dinamu, pa onda još pet u škotskom velikanu Celticu, Jozo Šimunović se s navršenih 27 godina vratio kući. U svoj grad, u klub kojeg oduvijek smatra svojim. S HNK Goricom je Jozo potpisao ugovor do kraja aktualne sezone, prenosi stranica Gorice.

“Lijep je osjećaj vratiti se kući, u klub iz svoga grada, nakon toliko godina u inozemstvu. U ovim krajevima sam zadnjih godinu dana, a sad sam doma i nogometnom smislu. I presretan sam što ću se vratiti u trenažni proces i natjecateljski ritam. Veselim se svemu što nas čeka zajedno”, kazao je Jozo.

Šimunović je u dosadašnjoj karijeri igrao za Dinamo i Celtic čiji je član bio pet godina. Još od ljeta 2020. godine je slobodan igrač.

Prošao je sve mlađe selekcije Hrvatske, a potom je prihvatio poziv Mehmeda Baždarevića u A reprezentaciju BiH. Nedugo zatim se predomislio i odbio poziv Roberta Prosinečkog naglasivši da je Hrvatska njegova domovina.

U Gorici će se priključiti bh. reprezentativcima Aleksandru Jovičiću i Elvisu Sariću.

(Reprezenatcija.ba)