Sutrašnji program Lige Šampiona donosi nam utakmicu Porta i Milana, a na press konferenciji pred duel trener Milana, Stefano Piolo govorio je i o Radetu Kruniću.

U uvodu je Pioli hvalio momčad Porta i važnosti dvomeča sa portuglaskim velikanom.

“Igramo protiv solidne i dobro organizovane ekipe. Navikli su igrati fudbal u Ligi Šampiona i imati visokokvalitetne napadače. Porto je kompletan u svim segmentima, a ja sam bio impresioniran kvalitetom i tempom koji Diaz posjeduje. On je igrač na kojeg moramo paziti kada se branimo. Iskoristili smo reprezentativnu pauzu da ih analiziramo i pripremili smotaktiku za koju se nadamo da će donijeti rezultat. Naše dvije utakmice protiv Porta bit će odlučujuće za konačni plasman”, kazao je Pioli, a potom govorio o svom timu.

“Ibrahimović je definitivno bolje, ali u subotu je bio uključen samo 15 minuta. Mislim da može igrati više minuta, ali ne vjerujem da može ostati na terenu mnogo duže nego protiv Verone. Bennacer radi dobro, pokazao je da je u subotu u dobroj formi. Krunić bi mogao početi i spreman je za to, on će se takmičiti s Maldinijem za mjesto u postavi. Rade je također bio jako dobar kada je ušao u prvenstvu.”

Milan je u subotu na poluvremenu gubio od Verone sa 2:0. Krunić je u igru ušao u 46. minuti, a Rosonerri su na kraju slavili sa 3:2.

U dosadašnjem dijelu Porto je osvojio jedan bod, dok je Milan još uvijek bez boda.

Porto i Milan igraju od 21:00 sati uz direktan prijenos na Areni Sport.

(Reprezenatcija.ba)