Inter sutra dočekuje Sheriff u Ligi Šampiona i traži prvu ovosezonsku pobjedu, a na press konferenciji pred meč govorili su trener Simone Inzaghi i Džekin saigrač Milan Škriniar.

“Šerif nije slučajno dobio prve dvije utakmice. Biće puni pozitive. Brane se duboko, dobro su organizovani i imaju igrače koji su opasni.. Morat ćemo dobro napasti. Ovo je ključna utakmica u našem putu u Ligi Šampiona”, kazao je Inzaghi, a potom govorio o tome da su stvorili najviše prilika u Ligi Šampiona.

“Moji timovi su uvijek stvarali mnogo prilika. Imamo najbolji napadački rekord u ligi, ali nažalost primili smo nekoliko golova previše. Poraz u subotu bio je zaista razočaravajući – igrači su bili bijesni. Sviđa mi se to jer znači da su pobjednici. Moramo biti jaki u posjedu protiv Šerifa i iskoristiti svoje šanse”.

U ekipu se vraćaju Arturo Vidal i Alexis Sanchez koji su odsustvovali zbog reprezentativnih obaveza u Južnoj Americi.

Defanzivac Milan Škriniar se složio sa novinarima da odbrana Intera može igrati bolje nego u dosadašnjem dijelu sezone.

“Primili smo previše golova. Moramo pronaći pravi balans između napada i odbrane, jer ako ne primite gol, veća je vjerovatnoća da ćete pobijediti. Nismo sretni kad primimo, a to nam definitivno treba poboljšati. Momci dobro znaju koliko želimo ući u sljedeću rundu, jer nismo uspjeli zadnjih nekoliko godina. Svi znamo šta znači igrati za Inter i koliko su Liga prvaka i Inter važni za navijače. Želimo proći i fokusirani smo na pobjedu u ovoj utakmici sutra”, istakao je Škriniar.

Edin Džeko najavljen je od prve minute u sutrašnjem meču koji se igra od 21:00 sati u Milanu.

Inter je u prvom kolu poražen od Reala sa 1:0 dok je u Donjecku remizirao sa Shakhtarom 0:0. Sheriff ima sjajnih šest bodova, savladali su Ukrajince i Real u Madridu.

(Reprezentacija.ba)