U nedjelju se igraju dva posljednja susreta 13. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo na svom terenu dočekuje Posušje, dok će Široki Brijeg ugostiti Rudar iz Prijedora.

Sarajevo – Posušje (17,00 sati, Moja TV)

Momčad Sarajeva će od 17,00 sati na stadionu Koševo dočekati Posušje. Sarajevo je u zadnja dva kola igralo u gostima, osvojilo jedan bod i danas je od imperativom pobjede.

S druge strane, Posušje već osam kola u nizu ne zna za trijumf. U prvom meču ova dva tima u tekućoj sezoni Sarajevo je kao gost slavilo sa 2:0.

Domaći su ovom duelu veliki favoriti prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.40 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Sarajevo je do sada devet puta na svom terenu igralo protiv Posušja u Premijer ligi BiH i svih devet puta ostvarilo pobjedu. Zadnji susret na Koševu odigran je 2009. godine, a rezultata je glasio 4:0 za Sarajevo.

Široki Brijeg – Rudar Prijedor (17,00 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Širokog na Pecari će odmjeriti snage sa Rudarom iz Prijedora. Široki je trenutno osmi sa 13 bodova, dok Rudar ima bod manje i nalazi se na devetom mjestu.

Široki je u zadnjem kolu doživio težak poraz od Zrinjskog rezultatom 0:4, a Rudar je u posljednja dva kola osvojio četiri boda. Remizirali su sa Slobodom te savladali Radnik iz Bijelijne.

Kladionice vjeruju da Široki neće imati problema protiv Rudara. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.55 na Široki. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Ove dvije ekipe su do sada odigrale sedam međusobnih utakmica u Širokom. Domaći imaju pet pobjeda, Rudar je slavio jednom, dok je jedan meč okončan neriješenim rezultatom.

Odigrane utakmice 13. kola:

Velež – Zrinjski 0:1

Leotar – Borac 1:1

Željezničar – Tuzla City 2:1

Sloboda – Radnik Bijeljina 3:0

(Reprezentacija.ba)