U talijanskoj Seriji A u subotu se igraju tri meča, a u derbiju kola sastaju se Lazio i Inter našeg Edina Džeke uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Ekipa Intera je trenutno treća sa 17 bodova, dok je Lazio šestoplasirani sa šest bodova manje.

Edin Džeko je prvi strijelac Intera sa šest golova u tekućoj sezoni i zanimljivo da je Immobileom iz Lazija najbolji golgeter Serije A u ovom trenutku.

Inter je prema kladionicama blagi favorit u derbiju. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.20 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Trener Intera Simone Inzaghi pred meč je najavio da će Džeko sigurno nastupiti protiv Lazija.

“Podrazumijeva se da će Džeko igrati sutra. Imam nekoliko opcija. Možda će šansu dobiti Satriano da igra u tandemu sa Džekom, a tu su Perišić i Calhanoglu. Ipak, prvo ćemo vidjeti u kakvom su fizičkom stanju Correa i Lautaro Martinez. Lautaro je igrao 180 minuta za Argentinu, dok je Correa ulazio kao rezerva”, riječi su trenera Intera.

Inače, Džeko je do sada zabio tri gola protiv Lazija i to kada je nastupao u dresu Rome.

Za Lazio danas neće igrati Acerbi zbog suspenzije, dok će Interu nedostajati Eriksen i Brazao.

Od 15,00 sati svoj meč odigrat će Spezia i Salernitana našeg Milana Đurića.

Đurić je u prošlom kolu ušao sa klupe i zabio gol za pobjedu protiv Genoe. Bila je to prva pobjeda Salernitane u Seriji A nakon više od 22 godine.

Milan bi prema najavama talijanskih medija trebao startati od prvem minute za tim iz Salerna.

Kladionice u ovom susretu daju blagu prednost Speziji. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.25 na pobjedu Spezije. Ostale kvote za ovaj duel možete vidjeti ovdje.

Ove dvije momčadi su posljednjih nekoliko godina igrale međusobne mečeve u Seriji B, a Spezia je od prošle sezone u najvišem rangu talijanskog fudbala. Interesantno da je Spezia zadnja tri meča savladala Salernitanu identičnim rezultatom 2:1.

Salernitana u današnji meč ulazi bez Capezzija, Coulibalyja te Ruggerija, dok će Speziji nedostajati Bastoni, Agudelo, Amian, Bourabia, Erić, Colley, Sena, Reca te Sala.

Posljednji susret današnjeg programa u Seriji A igraju Milan i Verona od 20,45 sati.

Naš Rade Krunić je počeo sa treninzima u timu Milana i prema najavama tamošnjih medija mogao bi se naći u konkurenciji za duel sa Veronom.

Rade je igrao prva dva meča u novoj sezoni, ali se onda povrijedio i mjesec i pol dana bio van terena.

Njegov Milan igra odlično na startu sezone i trenutno je drugi sa 19 osvojenih bodova. S druge strane, Verona zauzima 12. poziciju sa osam osvojenih bodova.

Sasvim očekivano Milan je prema kladionicama veliki favorit. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.60 na Milan. Ostale kvote za ovaj susret možete vidjeti ovdje.

Trener Milana Stefano Pioli je na press konferenciji pred utakmicu kazao je da Verona igra napadački, ali da će njegov tim pokušati iskoristiti mane protivnika.

“Oni igraju napadački fudbal, a mi ćemo pokušati iskoristiti njihove mane. Igraju jak presing i morat ćemo se kretati dobro i u pravo vrijeme. Moramo biti skoncentrisani tokom cijele utakmice. Tačno je da su susreti protiv direktnih rivala za najviše pozicije važni, ali bitno je da ne gubite bodove protiv manjih timova”, riječi su Piolija.

Milanu večeras nedostaju Bakayoko, Diaz, Florenzi, Hernandez, Maignan, Messias i Plizzari. Verona u Milano stiže bez Frabotte.

Raspored i satnica utakmica osmog kola Serije A:

Subota, 16. oktobar 2021. godine:

Spezia – Salernitana (15,00 sati)

Lazio – Inter (18,00 sati)

Milan – Verona (20,45 sati)

Nedjelja, 17. oktobar 2021. godine:

Cagliari – Sampdoria (12,30 sati)

Empoli – Atalanta (15,00 sati)

Genoa – Sassuolo (15,00 sati)

Udinese – Bologna (15,00 sati)

Napoli – Torino (18,00 sati)

Juventus – Roma (20,45 sati)

Ponedjeljak, 18. oktobar 2021. godine:

Venezia – Fiorentina (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)