Lazio i Inter u subotu od 18,00 sati igraju derbi utakmicu osmog kola talijanske Serije A.

Trener Inter Simone Inzaghi na press konferenciji je govorio uoči derbija, a istakao da je će Edin Džeko i u ovom meču igrati za Inter.

“Podrazumijeva se da će Džeko igrati sutra. Imam nekoliko opcija. Možda će šansu dobiti Satriano da igra u tandemu sa Džekom, a tu su Perišić i Calhanoglu. Ipak, prvo ćemo vidjeti u kakvom su fizičkom stanju Correa i Lautaro Martinez. Lautaro je igrao 180 minuta za Argentinu, dok je Correa ulazio kao rezerva”, kazao je Inzaghi i osvrnuo se na tim Lazija:

“Odigrali su sjajnu utakmicu u derbiju protiv Rome i slavili sa 3:2. Dobro su igrali i u Europi. Imaju veliki kvalitet, veoma dobrog trenera koji na sjajan način organizuje svoje timove. U zadnjem kolu su izgubili od Bologne i imat će veliki motiv protiv nas.”

Inter je prema kladionicama blagi favorit u derbiju. Kladionica Mozzart dan pred susret nudi kvotu 2.20 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Inače, u sutrašnjem duelu nastupit će i trenutno dva najbolja strijeca Serije A, Ciro Imobbile u dresu Lazija te naš Edin Džeko.

Obojica su postigla po šest golova u novoj sezoni u talijanskom šampionatu.