Velež i Zrinjski danas od 17,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport igraju derbi meč 13. kola Premijer lige BiH.

Ekipa Veleža trenutno zauzima šesto mjesto sa 15 bodova, dok je Zrinjski lider i ima 12 bodova više.

Fudbaleri Veleža su ove sezone na svom terenu ostvarili dvije pobjede, remi i tri poraza, dok je Zrinjski kao gost slavio tri puta, dva meča su okončana remijem, a jednom je izgubio.

Susret u Vrapčićima igrat će se bez gledalaca, s obzirom da je Velež kažnjen zbog prekida utakmice sa Borcem, a trener Feđa Dudić je na press konferenciji kazao da zna kako će njegovi izabranici igrati protiv Zrinjskog.

“Pauza je dobro došla ekipi bez obzira što smo uvezali dvije pobjede prije nje. Vratili su nam se Radovac i Zajmović, pa za derbi imamo sve igrače osim suspendovanog Hasanovića. Zrinjski je do sada pokazao najviše i zasluženo je prvi. Znamo kako većinom zabijaju golove, a to su centaršutevi sa strane i prekidi. Ipak, i drugi su to znali i opet primali golove. Tu je i Bilbija kao najbolji igrač lige. Ćorluka igra sjajnu sezonu, dok stoperski par pravi možda i najmanje pogrešaka u ligi”, riječi su Dudića.

Na dan mostarskog derbija kladionice veće šanse daju Zrinjskom. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 2.35 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

S druge strane, Sergej Jakirović očekuje težak susret.

“Došli smo na prvo mjesto i želimo tu i biti. Čeka nas težak susret. Teško je psihološki igrati ovakve utakmice. Na igračima se vidi strah od greške i nema tu mnogo kombinatorike. Sada igramo derbi u gostima i žao mi je što neće biti publike. Obje ekipe će dati maksimum da ispune svoje ciljeve”, istakao je trener Zrinjskog.

U zadnje dvije sezone mostarske momčadi su odigrale šest međusobnih utakmica. Zrinjski ima tri pobjede, jedan susret je završen bez pobjednika, a Velež je dva puta slavio.

Spomenimo i da derbi Velež – Zrinjski sudi će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

(Reprezentacija.ba)