Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su povjerenje nacije. Zmajevi sa Edinom Džekom i “nekim novim klincima” u obje utakmice pokazali su igru koja liči na nešto i što je najvažnije, izuzetno su mentalno stabilni i prepuni samopouzdanja. Za aplauz je to svakako igračima i selektoru Ivaylu Petevu koji je bio osporavan od samog dolaska.

Za play-off bi našim fudbalerima mogla biti dovoljna četiri boda iz predstojeća dva domaća duela – sa Finskom 13 novembra i tri dana kasnije sa Ukrajinom.

Onim što je vidio u proteklim danima oduševljenje nije skrivao ni proslavljeni bosanskohercegovački fudbaler Elvir Bolić.

– Jako sam zadovoljan, naročito igrom. Protiv Ukrajine je bila takva utakmica u kojoj smo mogli i pobijediti i izgubiti, remi je na kraju najrealniji, ali oduševio me odnos igrača i kako stoje na terenu. Dugo nisam vidio da u jednom ritmu igramo tako dobro. Znate i sami da je prije bilo oscilacija, odigraš 45 minuta maestralno, a onda kasnije kao da su drugi igrači na terenu. Svaka čast, ništa drugo, kaže Elvir Bolić za Reprezentacija.ba portal.

Do prije nekoliko mjeseci malo ko je vjerovao da će Zmajevi danas sami odlučivati o svojoj sudbini. I sam Safet Sušić je odbijao mogućnost dolaska na klupu jer nije vidio šansu…

– Istina je da nije bilo baš optimizma, što i razumijem, jer smo vukli to breme da smo skoro dvije godine bili bez pobjede. Ali, kada je bilo najpotrebnije, momci su se pokazali. Sada je sve na nama. Ako i do kraja kvalifikacijama budemo izgledali kao sada, imamo se definitivno čemu nadati, dodaje nekada sjajni napadač brojnih turskih klubova.

Od fudbalera nije želio nikoga posebno isticati.

– Neko će hvaliti Stevanovića, Prevljaka…, ali po meni su svi momci položili ispit. Svako je odradio maksimalno dobro svoje zadatke na terenu. Momci su trčali više nego što se očekuje.

Ivaylo Petev je ustoličen u konkurenciji domaće fudbalske ikone Sergeja Barbareza. U početku je izazvalo to oštre reakcije bh. javnosti, no danas je sve više onih koji mu pružaju podršku.

– Znao je Petev da će jedino na ovaj način moći “kupiti” publiku. To dolazi rezultatima i igrom, navijači su osjetili da stvari idu nabolje, ali da mu je bilo lako – nije. Znamo i sami kakva je atmosfera bila. Sve nas je prijatno iznenadio i drago mi je zbog toga, podvukao je Elvir Bolić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)