Kapiten Edin Džeko (29) svjestan je kvalitete irske reprezentacije, no vjeruje da Bosna i Hercegovina može do povoljnog rezultata.

“Očekuju nas dvije izuzetno teške utakmice. Znamo snagu Irske, koju jako cijenimo i koja se do posljednjeg kola borila za odlazak na Euro. Činjenica da nisu izgubili u dvije utakmice protiv Njemačke dovoljno govori o njihovim kvalitetima.” poručio je Edin Džeko.

Džeko vjeruje u kvalitete stručnog štaba naše reprezentacije:

“Vjerujem da će stručni štab reprezentacije, baš kao i do sada, analizirati njihove dobre i loše strane, a svi znamo da su opasni u prekidima i da igraju na duge lopte. Poznajem većinu igrača iz Premiershipa, ali isto tako vjerujem da i oni poznaju nas.”.

Igrati sa 200%

“Nećemo ništa prepustiti slučaju i spremit ćemo se za ono što nas očekuje, a jako je bitno da u obje utakmice uđemo, ne sa 100 posto, već sa 200 posto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo i proći dalje. Naravno, dobro bi bilo kada bismo u prvom meču u Zenici postigli dobar rezultat uoči revanša, s obzirom na to da će im nedostajati nekoliko bitnih igrača.” najavljuje kapiten naše reprezentacije.

“Stigli smo na korak do plasmana na Euro i bilo koju ekipu da smo izvukli, očekivale bi nas dvije teške utakmice. Svaka ekipa je neugodna na svoj način, ali kao i mnogo puta do sada, sve će na kraju zavisiti od nas samih.” zaključio je Edin Džeko.

(Reprezentacija.ba)