Kvalifikacioni meč za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022 godine Ukrajina – BiH u utorak od 20,45 sati po našem vremenu prenosit će domaće i strane tv stranice.

Duel se igra u Lvivu, a prema raspoloživim podacima putem satelitskih i internet platformi utakmicu prenositi sljedeći kanali:

beIN Connect MENA (Internacionalni)
beIN Sports MENA Premium 4 (Internacionalni)
beIN Sports MENA Premium 6 (Internacionalni)
DAZN Deutsch (Njemačka)
Futbol 1 HD (Ukrajina)
Nova BH (BiH)
S Sport 1 (Turska)
S Sport + online (Turska)
Sky Sports *RED button (Internacionalni)
SportKlub 3 (Slovenija)
Telekanal (Ukrajina)
ViaPlay (Finska)

Utakmicu su najavili selektor Ivajlo Petev i kapiten Edin Džeko.

“Za ovu utakmicu imamo već izbor igrača na raspolaganju i najvažnije je da izgledamo dobro kao ekipa i pokušat ćemo osvojiti jedan ili tri boda. Što se tiče naše igre, uvijek može još bolje. Znam da to možemo i jako mi je drago da smo pokazali harmoniju, a siguran sam da možemo i puno bolje igrati. Mislim da nemamo pritisak. Adrenalin je druga stvar. Moramo izaći sa željom da odigramo što bolje i nećemo kalkulisati. Zanima nas samo sutrašnji meč, a o narednim ćemo razmišljati kada bude vrijeme”, kazao je Petev u Lvivu.

“Sigurno da poslije pobjede u Kazahstanu šanse su name veće, imamo do kraja tri susreta ali sutrašnja utakmica nam je sigurno najbitnija. Ne razmišljam o promašajima, ima više šansi kada se ima više, a kada manje šanse. Na kraju krajeva najbitnije je kako odigra ekipa. Bio bih najsretniji da Smajo opet zabije dva i da dobijemo 2:0”, kazao je Džeko.

Ukrajina je favorit dan pred meč. Kladionica Meridian dan pred utakmicu nudi kvotu 1.80 na pobjedu Ukrajine. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmica je na rasporedu u utorak s početkom od 20:45 sati.

(Reprezentacija.ba)