Selekcije Kazahstana i BiH danas od 15,00 igraju meč grupe D kvalifikacija za SP 2022.

Kazahstanci će našu reprezentaciju ugostiti na Astana Arena u Nur Sultanu, a utakmica će se igrati na plastičnoj travi.

BiH je u Zenici u septembru dominirala protiv Kazahstana, ali je na kraju meč okončan rezultatom 2:2. Kazahstanci su izjednačujući gol zabili u 95. minuti.

Naš selektor Ivajlo Petev našao se u velikim problemima pred ovaj meč, s obzirom da zbog povreda i problema sa vizama ne može da računa na čak 11 igrača.

Zbog povreda su otpali Krunić, Pjanić, Mateo Sušić, Lončar i Vrančić, Saničanin je pozitivan na korona virus, a zbog problema sa vizama u Kazahstan nisu otputovali Đumić, Hadžikadunić, Sarić i Prcić.

Uprkos problemima sa povredama i vizama, BiH je na dan utakmice favorit prema kladionicama. Kladionica Meridian na pobjedu BiH na dan meča nudi kvotu 1.92. Ostale kvote sa ove utakmice pogledajte ovdje.

Ipak, selektor Petev vjeruje u naš tim i poručuje da igrači jedva čekaju da počne duel.

“Sve zavisi od našeg pristupa. Nadam se da sutra protivniku nećemo dopustiti puno prilika. Igrači i ja jedva čekamo utakmicu. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Sutra moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda”, jasan je bio selektor na zvaničnoj press konferenciji.

Kapiten Edin Džeko je istakao da se Kazahstanci nikako ne smiju potcijeniti.

“To je ekipa koja ne smije da se potcijeni i taktički stoje jako dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put”, riječi su kapitena BiH.

(Reprezentacija.ba)