Sarajevo dobilo podršku da sa Barcelonom organizuje Olimpijadu 2030. godine

Zimske olimpijske igre bit će održane 2030. godine

Sarajevo dobilo podršku da sa Barcelonom organizuje Olimpijadu 2030. godine

Grad Sarajevo je dobio podršku za zajednički nastup Barcelone i glavnog grada Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja takmičenja.

Ova odluka je donesena danas u Ljubljani na sesiji sa europskim olimpijskim komitetima, u organizaciji Olimpijskog komiteta Slovenije koji slavi 30 godina svog postojanja.

“Olimpijski komiteti grupe zemalja Centralne i Istočne Evrope na čelu sa predsjednikom grupe Andrzej Krasnicki, koji je istovremeno i predsjednik poljskog olimpijskog komiteta, su dali punu podršku ideji zajedničkog nastupa.

Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, kao i opravdanosti rekonstrukcije bob staze, obzirom da bi je njihove reprezentacije koristile za svoje treninge, a što bi uveliko olakšalo i pripreme za takmičenja.

Njenom rekonstrukcijom, bila bi to jedina bob staza u regionu. Naš rad i nastojanja sve su bliža konačnom cilju”, stoji u objavi na zvaničnoj Facebook stranici gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: