Grad Sarajevo je dobio podršku za zajednički nastup Barcelone i glavnog grada Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja takmičenja.

Ova odluka je donesena danas u Ljubljani na sesiji sa europskim olimpijskim komitetima, u organizaciji Olimpijskog komiteta Slovenije koji slavi 30 godina svog postojanja.

“Olimpijski komiteti grupe zemalja Centralne i Istočne Evrope na čelu sa predsjednikom grupe Andrzej Krasnicki, koji je istovremeno i predsjednik poljskog olimpijskog komiteta, su dali punu podršku ideji zajedničkog nastupa.

Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, kao i opravdanosti rekonstrukcije bob staze, obzirom da bi je njihove reprezentacije koristile za svoje treninge, a što bi uveliko olakšalo i pripreme za takmičenja.

Njenom rekonstrukcijom, bila bi to jedina bob staza u regionu. Naš rad i nastojanja sve su bliža konačnom cilju”, stoji u objavi na zvaničnoj Facebook stranici gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

(Reprezentacija.ba)