Danas je na Veltins Areni u okviru 10. kola njemačke Bundeslige odigran žestoki derbi između Schalkea i Borussije Dortmundu, a naš budući reprezentativac Sead Kolašinac je ovaj susret započeo od prve minute.

U jednoj dosta otvorenoj i uzbudljivoj utakmici pobjedu je na kraju ostvarila gostojuća momčad. Povela je Borussija u 14. minuti golom Aubameyanga koji se pokazao kao sjajno ovosezonsko pojačanje.

Nakon pola sata igre Boateng na veliku žalost domaćih navijača ne postiže gol sa bijele tačke čime propušta sjajnu šansu da poravna rezultat. Iako su domaći imali veći posjed lopte, momčad iz Dortmunda je bila konkretnija. Tako su gosti u 52. minuti preko Sahina stigli do vodstva od 0:2.

Meyer je ipak desetak minuta kasnije smanjio zaostatak domaćih na 1:2. Ipak, u 74. minuti Blasczykowski je riješio dileme oko pitanja pobjednika. U igru je ušao u 71. minuti i samo par minuta kasnije postigao je gol za konačnih 1:3.

Naš budući reprezentativac Sead Kolašinac nije posebno oduševio danas, a igrao je do 75. minute. Podsjetimo, selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić kazao je kako će pozvati Kolašinca među Zmajeve čim stigne i zvanično odobrenje od FIFA-e za njegov nastup u dresu BiH.

Schalke je trenutno 5. na tabeli sa 14 osvojenih bodova. U narednom kolu gostoju u Berlinu kod Herthe. Spahićev Bayer se nalazi na trećem mjestu sa 25 bodova koliko ima i B. Dortmund, dok je Bayern prvi sa 26 bodova iz 10 odigranih susreta.

(Reprezentacija.ba)