U organizaciji promotorske kuće Boxen im Norden u Hamburgu je održana večer profesionalnog boksa, a nastupio je i Elvir Šendro.

Šendro je već u svojoj devetoj profesionalnoj borbi dobio priliku da se bori za titulu Interkontinentalnog prvaka u cruiserweight kategoriji.

Njegov protivnik je trebao biti češki bokser Daniel Vael ali on je posljednjem trenutku otkazao meč zbog povrede te je se Elviru ipak suprotstavio Leon Marić bokser iz Srbije koji je u meču protiv Šendre vidio svoju šansu.

Ipak Šendro ga je savladao tehničkim nokautom prije isteka dogovorenih deset rundi. Bila je to Elvirova deveta pobjeda prekidom u isto toliko profesionalnih mečeva.

U izjavi poslije meča Šendro kaže: “Protivnik mi je trebao biti Daniel Vael ali on je meč otkazao zbog povrede, a svoju šansu je htio iskoristit Leon Marić bokser koji ima profesionalni score 4-1-0. Titulu prvaka ću braniti protiv Daniela Vaela.”

Šendro je zahvalio bokserskom klubu “Mostar” svom matičnom klubu gdje je se pripremao za ovaj meč ističući kako je kolektiv bokserskog kluba “Mostar” na čelu sa glavnim trenerom Hamidom Šemičem uvijek spreman da mu pomogne.

(Reprezentacija.ba)