Fudbalska selekcija BiH je iza 15,00 sati otputovala za Kazahstan gdje će igrati kvalifikacioni meč za SP protiv domaće selekcije, a čak šest naših reprezentativaca nije dobilo vizu i nije otputovalo u ovu državu.

Selektor Ivajlo Petev je pred sami polazak sa sarajevskog aerodroma govorio o ogromnim problemima sa igračkim kadrom.

“Ne mogu vam to objasniti, jer je to meni nemoguće. Ne možemo ništa promijeniti. Nećemo se žaliti i idemo još jače. Nisam spavao, ali ne biste ni vi da ste na mom mjestu. Ipak, mi moramo ići tamo i odraditi šta trebamo. Nije baš jednostavno i šest igrača nije malo. Imamo i mnogo povrijeđenih. Preko 10 igrača nam nedostaje”, kazao je Petev i dodao:

“Imamo još tri dana do utakmice. Čeka nas dug let, a imat ćemo treninge narednih dana. Imamo nekoliko varijanti za ovaj susret i vjerujem u naše momke.”

Podsjećanja radi, Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize za ulazak u Kazahstan i Petev neće moći računati na njih.

Spomenuti igrači će najvjerovatnije u subotu krenuti za Ukrajinu, s obzirom da Zmajevi 12. oktobra gostuju ovoj selekciji u okviru grupe D kvalifikacija za SP 2022.

Prema kladionicama BiH je ipak favorit protiv Kazahstana. Tri dana uoči utakmice Kladionica Meridian na pobjedu BiH daje kvotu 1.68Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)