Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović neće konkurisati za utakmicu kvalifikacija za SP 2022 između Kazahstana i BiH zato što nisu dobili vize za ulazak u Kazahstan.

Da situacija bude još gora, zvaničnici ove države iz Amabsada Kazahstana iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore u komunikaciji sa Fudbalskim savezom BiH nisu naveli nikakav razlog zašto su našim igračima odbijene vize za ulazak.

To im omogućavaju njihovi zakoni, ali dodatno baca sumnju na motive njihove odluke.

FS BiH tvrdi kako je aplicirao vize po regularnim procedurama, ali i da su nakon odbijenice kontaktirali UEFA-u koja je Kazahstanu zaprijetila čak i sankcijama ukoliko se odbijanje viza našim igračima uradilo bez ikakvog valjanog razloga.

Prođe li ovaj potez Kazahstana bez sankcija, to otvara mogućnost da svaka reprezentacija u budućnosti oslabi svog rivala tako što će mu odbiti vize za ulazak u državu.

Reprezentacija BiH, bez navedenih igrača, danas je u 15,00 sati otputovala za Kazahstan.

Kazahstan i BiH u subotu 9. oktobra od 15,00 sati igraju utakmicu grupe D kvalifikacija za SP 2022.

Tri dana kasnije (12. oktobar) Zmajevi gostuju Ukrajini.

Prema kladionicama BiH je ipak favorit protiv Kazahstana. Tri dana uoči utakmice Kladionica Meridian na pobjedu BiH daje kvotu 1.68. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)