Danas i sutra je na rasporedu završnica Lige nacija, a za trofej će se boriti Italija, Španija, Francuska i Belgija. Večeras se igra prvi meč, a u Milanu Italija dočekuje Španiju.

Bit će ovo na neki način repriza polufinala Europskog prvenstva kada je Italija nakon penala izbacila Špance koji se večeras žele osvetiti. Iz tabora ova tima istakli su brojne probleme s povredama.

“Na Euru je bilo veoma teško. Mučili smo se, a za Španiju je to bio bez sumnje najbolji meč na Euru, dok mi s druge strane nismo mogli doći u posjed lopte koji želimo. Morat ćemo pokušati da budemo bolji u kontakt igri i da u određenim situacijama pokušamo biti još brži. Želimo pobijediti i igrati u finalu. Želimo finale ovog takmičenja”, kazao je Roberto Mancini, selektor Italije.

“Ne slušam medije, kao što nikada nisam, i zovem samo igrače koje ja želim. Pitate me zbog čega vas ne čitam? Zato jer znam o nogometu puno više od vas i jasno znam koji igrači mi trebaju. U svim tim medijima ne mogu da pročitam nešto što me zanima. Uvijek imamo šest ili sedam napadača na spisku, a ja smatram da se do postizanja gola može doći na više načina i da je to najbitnije. Ofanzivan sam trener, a mi ćemo protiv Italije pokušati da držimo loptu što je moguće više u svom posjedu i da iz takve igre stvorimo što više šansi. U utakmici s Italijom nemamo šta izgubiti, a možemo dobiti puno toga”, istakao je Enrique, strateg Španije.

Večerašnji susret se igra u 20:45 sati na stadionu Giuseppe Meazza uz direktan TV prijenos na Sportklubu.

U drugom polufinalu Lige nacija sutra se sastaju Francuska i Belgija. Prošle godine trofej je osvojio Portugal.

(Reprezentacija.ba)